Annons

Köksmästare till Restaurang 1923 och The Green Room

Liseberg

Liseberg har något för alla. Sedan 1923 har vi fått miljoner gäster och tiotusentals medarbetare att trivas och må bra. Hos oss väntar äventyr, musik, spel och grönskande trädgårdar. Och inte minst god mat- året runt. Nu söker vi en köksmästare som har övergripande ansvar för våra två enheter Restaurang 1923 och The Green Room.

Restaurang 1923
1923 är Lisebergs senaste tillkomst på restauranghimlen. Belägen mitt i underhållningsstråket vid Stora scen. I vår exklusiva och genuina interiör med tydliga inslag från 1920-talet, tar vi oss tillbaka genom Liseberg historia. 1923 är Lisebergs största restaurang med hela 500 sittplatser i såväl utomhus som i inomhusmiljö. Vi är till för alla och här serveras allt ifrån femkampsgäster som konsertmiddagar, mindre sällskap till stora banketter. Våra barer och den stora takterrassen finns alltid till förfogande för den som bara vill njuta av en god cocktail eller ta en paus från parkens stim med lättare förtäring. Under vår julsäsong dukar vi upp ett av Göteborgs största julbord där hantverk, kvalité och kärlek till råvaran är vår filosofi. Ingen dag är den andra lik och vi arbetar alltid mot målet att skapa det där lilla extra för varje enskild gäst och kollega. När vi komponerar vår a la cartemeny har vi grillen i fokus och våra värdeord kvalité och hållbarhet som ledstjärna.

The Green Room
The Green Room är Lisebergs växtbaserade restaurang, sedan sommaren även i helt ny skepnad med nya fräscha lokaler. Med interiör i moderna men ändå naturliga färger och former, står det öppna köket i centrum och här jobbar kockar och matsalspersonal nära våra gäster. Här lagar vi växtbaserat efter säsong och tillgång med hög kvalité. Allt detta presenteras för gästerna i en härligt färgstark buffé. Med vårt genuina intresse för mat och människor tar vi oss tid för att möta vår gäst. Vi slår oss gärna ner och berättar om kombuchan som vi började syra förra veckan och som nu är redo att serveras. För den bästa upplevelsen guidar vi gästen rätt genom smakerna i buffen. Här får vi våra gäster att känna sig lika avslappnade som hemma.

Köksmästarens arbetsuppgifter
Som köksmästare leder du det operativa arbetet i köket. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och säkerställer en hög kvalitets- och servicenivå gentemot gäst. Du har en viktig roll vid rekrytering och medarbetarsamtal och hanterar bemanningsplanering och schemaändringar. Vidare är du delaktig i uppdatering av arbetsmanualer och ansvarar för praktisk introduktion och arbetsplatsutbildning.

Du har utöver dina operativa uppgifter även uppgifter av administrativ karaktär, så som köksekonomi, lagerhållning, inköpsrutiner och inventeringar. Du arbetar nära restaurangchefen för att utveckla och förbättra verksamheten, och bidrar till ett gott samarbete mellan kök och restaurangdel. Du skapar förutsättningar för en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera och motivera till kompetenshöjning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant restaurangutbildning och flerårig dokumenterad erfarenhet från restaurangkök. Du bör ha djup kunskap inom så väl bankett som konferens och a la carte. Du behöver även bred erfarenhet från arbetsledande befattning inom kök gällande såväl driftsansvar som råvarubeställning, menyplanering samt schemaläggning. Vi ser gärna att det finns dokumenterad erfarenhet av att ha analyserat och förbättrad köksekonomi, lagerhållning och inventeringar. Du är van vid höga volymer som ska levereras i snabbt tempo.

Med ditt intresse och din kompetens vill vi, förutom att bibehålla vår kvalitet och nöjda gäster, att du blir en viktig del av att utveckla och driva våra koncept framåt. Du arbetar ansvarsfullt och med mål att leverera högklassiga måltider och har hög kännedom om livsmedelslagen och hantering av råvaror.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Arbetstiden följer verksamheternas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Under säsong behöver vi hög närvaro av våra medarbetare, vilket innebär att du har en särskild viktig operativ roll inför och under våra säsongsperioder.

Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta restaurangchef Harald Wållgren på mail harald.wallgren@liseberg.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02