Annons
Annons

Mat- och dryckeschef (F&B)

STF Abisko

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Nu söker vi en mat- och dryckeschef tillsvidare
STF Abisko Turiststation är en fullserviceanläggning vid foten av fjället Nuolja, vid starten av Kungsleden och med vy över Torneträsk. Här välkomnar vi dagligen gäster från hela världen, gäster som kommer för att uppleva den unika naturen, midnattsol och norrsken. Turiststationen har 390 bäddar fördelat på hotellrum, stuglägenheter och vandrarhem.

Här är maten en del av gästens upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat lagad med omsorg, bra råvaror och ett fint värdskap. Restaurangen erbjuder dagligen våra gäster frukost, lunch och middag. Vi arbetar aktivt med KRAV-märkta produkter och värnar om det svenska matarvet. Vi arbetar hela tiden miljömedvetet med gästen i fokus.

Våra värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad genomsyrar hela vår organisation och arbetssätt.

På Aurora Skystation finns ett café och under norrskensäsongen serverar vi även en norrskensmeny. På turiststationen finns butik, uthyrning av utrustning, linbanan som tar gäster upp på Nuolja och till Aurora skystation samt flera guidade aktiviteter. Utbudet varierar beroende på säsong.

I din roll på STF Abisko Turiststation är du en viktig del till att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse. Du ingår i vår driftgrupp, här bygger vi basen för våra gäster, medarbetare och verksamheten. Vi jobbar i nuet parallellt med fokus på framtiden, stöttar varandra och jobbar tajt. Livet på en fjällstation är varierande, spännande och lärorikt, precis som en dag på fjället kan vara.

Även om vi har höga förväntningar på din arbetsinsats är livet här i Abisko så mycket mer än arbetet. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.

Anläggningen är öppen för full drift under 10 månader av året. Vi har tre huvudsäsonger; Barmarksäsong mitten av juni till slutet av september, Norrskenssäsong från mitten av november till mitten av mars och skidsäsong från mitten av februari till slutet av april.

Sommarsäsongen 2022 startar 17 juni.

Vad innebär rollen som mat- och dryckeschef?
• Övergripande ansvar för drift av både kök och matsal
• Övergripande personalansvar för ca 20 medarbetare, med rekrytering, schemaläggning, medarbetarsamtal, introduktion, arbetsmiljö, mm.
• Leda och fördela arbetet samt säkerställa fungerande arbetsrutiner inom respektive arbetsområde.
• Ansvar för budget, nyckeltal och resultatuppföljning
• Ansvar för produkt, kvalitet och utveckling av bar-, kök och restaurangverksamhet, i samråd med platschef
• Hantera kassa och hotell- och bokningssystem
• Stötta upp fjällstationen och dina kollegor i andra uppgifter

Vem är du?
• Du har en bakgrund som ledare inom restaurangbranschen och ett stort intresse för ditt yrke. Du blir motiverad av att få utveckla och driva verksamheten framåt.
• Dina medarbetare och kollegor är din första gäst. Du är intresserad av att skapa ett bra team och en känsla för att vi gör detta tillsammans.
• Tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. Du uppskattar ordning och reda och har ekonomisk förståelse.
• Meriterande om du har erfarenhet av hotellsystemet Hotsoft och kassasystemet Cesar och har goda dryckeskunskaper.
• Goda kunskaper inom svenska och engelska

Vi värdesätter ditt driv, din kommunikationsförmåga och din förmåga att skapa de bästa förutsättningarna till gästmöten som går hand i hand med STF värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad.

Information om tjänsten
• Tillsvidareansställning som inleds med provanställning
• 100% tjänst
• Arbetsschemat följer verksamhetens behov och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.
• Vi har kollektivavtal
• Kostavdrag enligt kollektivavtal
• Lön enl. överenskommelse

Vad erbjuder vi?
• Personalboende mot hyresavdrag tillsammans med kollegor på fjällstationen.
• En fritid med fjället precis utanför dörren.
• Utvecklingsmöjligheter inom STF.

Läs mer om vår anläggning och vad vi erbjuder:
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/
https://auroraskystation.se/

Vi rekryterar löpande så välkommen att ansöka här

Har du frågar är du alltid välkommen att ta kontakt. Maila jessica.milkewitz@stfturist.se. Platschef STF Abisko Turiststation.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02