Mat- och dryckeschef
STF Abisko Turiststation
/https%3A%2F%2Fwww.besoksliv.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F06%2FAbisko_bild_FB.jpg)
Ett kanonjobb i bästa fjällmiljö
Svenska Turistföreningen driver åtta fjällstationer
STF Abisko Turiststation ligger i Abisko Nationalpark, 20 mil norr om Polcirkeln och är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation. Här har vi bedrivit besöksverksamhet sedan 1903. Våra besökare kommer från hela världen, året runt, för att uppleva fjällvärlden runt Torneträsk, vandra eller skida ut med Kungsleden och för att uppleva det mytomspunna norrskenet! Att jobba hos oss i vår bransch och vår organisation är mycket mer än ett jobb, det är en livsstil. Det ställer också krav, då gästernas förväntningar är stora. Stor fritidsbonus är vår unika placering mitt i en nationalpark i norra Lapplandsfjällen. Vi har naturen lättillgänglig direkt utanför dörren. Den väntar på dig, redo för stora som små äventyr!
Nu söker STF Abisko en Mat- och Dryckeschef
Livet på en fjällstation är varierande, spännande och lärorikt, precis som en dag på fjället kan vara. Vi serverar frukost och lunch i matsalen och på kvällstid har vi tre olika restauranger. Restaurang Kungsleden ligger i huvudbyggnaden och är vår största restaurang och under denna restaurang ligger vår Bistro Storstugan och uppe på fjället Nuolja ligger Aurora Sky Station. Vi jobbar med lokala och ekologiska råvaror. Som vår Mat- och Dryckeschef kommer du vara en viktig del till att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse från fjällstationen och att våra medarbetare trivs och jobbar i samma riktning. . I gruppen stöttar vi varandra och hjälper till i andra delar på fjällstationen om det behövs. Våra värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad genomsyrar hela vår organisation och arbetssätt.
Är du vår nya Mat- och Dryckeschef?
Du har en passion för service och ledarskap genom det inspirerar och motiverar du dina medarbetare samt skapar förutsättningar för att ni tillsammans ska skapa enastående gästupplevelser.
Som Food & Beverage Manager är du den som motiverar, driver, utvecklar och engagerar alla i teamet att ta ett stort eget ansvar. Det för att alltid förbättra våra arbetssätt så vi förändras i takt med gästen ökande behov. Vi är övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens, som vi överträffar gästens förväntningar och vi får även väldigt roligt på jobbet!
Du är även en del av den dagliga driften och du ansvarar för att planera och bemanna utifrån verksamhetens behov. Du ingår i anläggnings ledningsgrupp vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen har ett övergripande ansvar för hela turiststationen.
Vem är du
• Du ser positivt till förändringar och har förmågan att leda andra genom dem.
• Du är en ledare, som ser det som självklart att vara närvarande på olika tider och dagar samt har ett helhetsperspektiv i allt du gör.
• Du ser till nyttan av samarbete, att ge regelbunden feedback och är kommunikativ i din ledarstil.
• Du planerar din tid och jobbar målmedvetet mot kort- och långsiktiga mål. Du har tidigare erfarenhet från att leda andra i en liknande roll.
• Ditt ledarskap inspirerar och motiverar dina medarbetare samt ger förutsättningar för att ni tillsammans ska skapa fantastiska gästupplevelser.
• Du har förmåga att leverera de gemensamt uppsatta ekonomiska resultat som krävs.
• Du har helst flera års erfarenhet av en operativ roll på en större hotellanläggning, restaurang eller konferens samt flera års ledarskapserfarenhet och dokumenterat goda resultat.
I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter
• Arbetsleda, utveckla och bistå Kökschef och Restaurangchef
• Schemaläggning/planering
• Närvarande i service under intensiva dagar.
• Hantera möten, kontakter och samordning med övriga avdelningar
• Behjälplig med paketering tillsammans med sälj- och bokningsavdelningen
• Personalansvar
• Rekrytering och introduktion av nya medarbetare
• Prognostisering och budgetansvar
• Fakturahantering
• Restaurang- och personalutveckling
• Inventering och Inköp
• Ansvar för att en hög service- och kompetensnivå upprätthålls på de egna avdelningarna
• Tidrapportering för dina avdelningar.
• Att hålla i veckomöten för de olika avdelningarna.
• Upprättande och säkerställande av att alla rutiner och policyers finns nedskrivna inom egna ansvarsområdet
• Ansvara för arbetsmiljö i restaurangerna.
Vi värdesätter ditt driv, din kommunikationsförmåga och din förmåga att skapa de bästa förutsättningarna till gästmöten som går hand i hand med STFs värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad.
Information om tjänsten
• Fast anställning med provanställning
• 100% med start enligt överenskommelse
• Arbetstiden följer verksamheternas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.
• Individuell lön baserad på kompetens och erfarenhet
• Kostavdrag enligt kollektivavtal
Vad erbjuder vi?
• Personalboende mot hyresavdrag tillsammans med kollegor på fjällstationen
• En fritid med fjället precis utanför dörren
• Utvecklingsmöjligheter inom STF
• Erfarenhet från besöksnäringen
Läs mer om Abisko här.
Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook