Annons
Annons

Näringslivsstrateg med besöksnäringsinriktning

Uppsala kommun

Arbetsplatsbeskrivning
Uppsala kommun växer och har högt ställda mål för näringslivsutvecklingen, där besöksnäringen är en viktig del. Ett gott företagsklimat är viktigt för vår utveckling, där vi ständigt arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för vårt näringsliv och parallellt utvecklar våra interna processer, för att nå vårt mål på 70 000 nya arbetstillfällen till år 2050, där besöksnäringen spelar en viktig roll.

Den verksamhet som bedrivs inom Näringsliv och omvärld, där rollen Näringslivsstrateg med besöksnäringsinriktning är placerad, är ett starkt prioriterat område och du har möjlighet att göra en stor insats för besöksnäringen och näringslivsutvecklingen i kommunen. För att lyckas i ditt uppdrag har du 12 kollegor inom avdelningen för Näringsliv och omvärld, som du i nära samverkan arbetar tillsammans med. Du arbetar även i nära dialog med vårt destinationsbolag, Destination Uppsala och många privata aktörer.

Uppsala är en av Sveriges fyra stora städer med över 220 000 invånare. Staden och kommunen har en stark tillväxt; nya jobb skapas, bostäder och idrottsarenor planeras och byggs, nya företag etableras – och när vi skriver år 2050 räknar vi med att det bor 340 000 personer i kommunen och att vi har 70 000 nya jobb!

Läs mer om oss på: Uppsala kommun och Destination Uppsala

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du har ansvar för att ta fram strategier för framtidens utveckling av besöksnäringen i Uppsala kommun. Strategierna ska implementeras och följas upp för en tydlig måluppfyllelse. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor på Uppsala kommun, i kommunala bolag, andra offentliga aktörer och tillsammans med privata aktörer. Rollen är ny och du kommer därför att ha stora möjligheter att påverka arbetets innehåll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från besöksnäringen på både strategisk och operativ nivå. Du behöver ha god förståelse för möjligheter och utmaningar som besöksnäringen står inför på kort och lång sikt på lokal, nationell och internationell nivå. Vi ser gärna att du ha drivit företag eller arbetat i ledande position inom besöksnäringen. Har du också erfarenhet från att ha arbetat i offentlig sektor ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har en relevant eftergymnasial utbildning.

Som person tar du initiativ, sätter igång processer och driver både ditt och andras arbete fram till färdigt resultat. Du arbetar mot uppsatta mål och planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassar ditt sätt att kommunicera och driva dina frågor. Vi ser också att du känner dig bekväm i att hålla presentationer för både mindre och större grupper.
Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Din strategiska förmåga är mycket god och du ser till sakers långsiktiga betydelse vid uttalanden, agerande och beslut, med besöksnäringen och Uppsalas i fokus.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta näringslivsdirektör Charlotte Skott, 018-727 13 12
För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 67 05

Facklig företrädare:
Vision – Jennie Eriksson, 018-727 24 39
SACO – Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ange i ansökan att du sett annonsen på Besöksliv. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02