Annons
Annons

Operatör

Stora Hotellet Fjällbacka

Under 2019 kommer Stora Hotellet i Fjällbackas Intressenter AB (SHI) söka ny operatör för hotell- och restaurangverksamheten. Stora Hotellet i Fjällbacka har en anrik historia som startade redan 1834 och har sedan dess byggts till i omgångar för att senast 1996–1997 totalrenoveras. Idag ägs hotellfastigheten av Stora Hotellet i Fjällbackas Intressenter AB (SHI). SHI har idag 72 aktieägare med koppling till Fjällbacka. Affärsmodellen innebär att en operatör arrenderar fastigheten av SHI.

Fjällbacka
Fjällbacka är ett litet fiskeläge beläget i yttersta kustbandet nästan exakt mellan Uddevalla och Strömstad. Orten som härstammar från 1600-talet har fått sitt namn från det stora berget, fjället, som karaktäriserar samhället.

I Fjällbacka vistades gärna skådespelerskan Ingrid Bergman när hon var i Sverige och här utspelar sig också författaren Camilla Läckbergs deckare. Kungsklyftan i Vetteberget var en av inspelningsplatserna för Ronja Rövardotter.

Det gamla Fjällbacka vänder sig nedanför berget mot havet, medan den nyare bebyggelsen ligger på åkrarna in mot land och uppe på bergen. Utanför kusten ligger Fjällbacka skärgård och allra längst ut i väster Väderöarna. Fiske, sjöfart och handel var förr viktiga näringar som i dag har ersatts av tillverkningsindustri och turism. Ett flertal sevärda naturreservat finns i närheten av Fjällbacka.

Avstånd till:
Göteborg c:a 150 km, Uddevalla 55 km, Strömstad 45 km, Oslo 165 km

Stora Hotellet i Fjällbacka
Verksamheten består av året-runt hotellverksamhet om 23 rum (totalt 42 bäddar) samt tre restauranger: Slajdarns Grill & Bar (ca 30 platser inne och 40 ute), Everts Tapasbar (ca 25 platser), Café San Remo (ca 40 platser) samt Klassen (frukostmatsal, festvåning och vår största konferenslokal med ca 120 platser).

Hotellet har två konferensrum med plats för ca 10–12 respektive 35–55 personer. I salen ”Klassen” ordnas bröllop, uppträdanden och evenemang. Från maj-september arrangerar Hotellet ett stort antal bröllop då Fjällbacka är en väldigt omtyckt ort för bröllop i skärgårdsmiljö.

Verksamheten har utvecklats positivt de senaste åren där omsättningen nästan dubblerats till att ligga runt 14 mkr mellan åren 2016–2018.

För mer information och intresseanmälan kontakta:
Anton Grammatikas, styrelsens representant från SHI.
Tel: +46 708 88 26 20.
Mail: anton@grammatikas.com

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02