Annons
Annons

Prefekt

Restaurang- och hotellhögskolan är en dynamisk institution under ständig utveckling. Utbildningen och forskningen har som ambition att följa, förmedla och beforska det samhällsrelevanta område inom besöksnäringen där ledarskap, hållbara måltider och bemötande är i fokus.

Vid Restaurang- och hotellhögskolan erbjuds utbildning på grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning och forskning i ämnet måltidskunskap och värdskap. Ämnet vilar på tre kunskapsformer; teoretisk/vetenskaplig kunskap, hantverk/yrkeskunskap och estetiskt gestaltande kunskap. På grundutbildningsnivå finns fyra starka professionsinriktade utbildningar: Kulinarisk kock och måltidskreatör, sommelier och måltidskreatör, hotell- och värdskap samt måltidsekologprogrammet. Örebro universitet gör just nu en mycket stor femårig satsning på fokusområdet ”Mat och Hälsa på Hållbar grund” https://www.oru.se/strategiska-satsningar/mat-och-halsa/. Verksamheten vid Restaurang- och hotellhögskolan kommer att ha en nyckelroll vid utvecklingen av fokusområdet.

Arbetsuppgifter

Prefekten har det övergripande ansvaret för institutionens verksamhet, utbildning, forskning, samverkan och internationalisering. Prefekten ansvarar inför rektor när det gäller ekonomi, personal, arbetsmiljö samt inre organisation.

Behörighet

Doktorsexamen i ämne av relevans för uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av forskning och undervisning inom högskole- och universitetsområdet och dokumenterad erfarenhet av chef- och ledarskap med personalansvar. Prefekt bildar tillsammans med proprefekt och enhetschef en ledningsgrupp för institutionen där du förväntas leda arbetet samt skapa struktur och engagemang i ledningsgruppsarbetet. Uppdraget kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska samt kunskap om och erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Erfarenhet av eller starkt intresse för måltids- och värdskapsområdet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom förmåga att leda och utveckla verksamheten med tydliga mål och visioner. Du har förmåga att driva och genomföra förändrings- och utvecklingsarbete som kan innebära prioritering och profilering. Du har god samarbetsförmåga samt bidrar till att utveckla samarbetet med universitetsledningen, övriga institutioner och administrativa stödfunktioner. Som ansvarig för ett regionalt campus är det också viktigt att du interagerar med kommun, näringsliv och andra aktörer av betydelse för verksamhetens utveckling. Det förutsätts att du är tillgänglig med hög närvaro i verksamheten, men även att du är beredd på att uppdraget innebär en del resor, t ex mellan Campus Grythyttan och Campus Örebro. I uppdraget kan representation utanför arbetstid förekomma.

Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i olika frågeställningar. Du kan hålla många bollar i luften men samtidigt också lösa uppgifter utifrån en genomtänkt prioritering. Du är kommunikativ med ett lyssnande förhållningssätt och du kan anpassa din kommunikation till olika situationer och personer.

Prefekten ska ha mod att ta svåra beslut, ompröva och vara tydlig i sitt ledarskap. Prefekten tar ansvar för den egna verksamhetens mål, resurser och resultat och ser till att dessa går i linje med universitetets övergripande mål. Prefekten har engagemang och drivkraft att utveckla verksamheten på ett aktivt och resultatorienterat sätt samt verkar för en god arbetsmiljö. Prefekten visar respekt och har därmed ett professionellt förhållningssätt som utmärks av integritet, lyhördhet och tilltro, till andra medarbetare och studenter såväl som till universitetets övergripande värderingar.

Jämlikhet

Vår ambition är att ha en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald.

Information

Uppdraget som prefekt sker inom ramen för en läraranställning vid Örebro universitet. Prefekt utses för en period om längst fyra år och kan förlängas med ytterligare en fyraårsperiod.

Som prefekt kommer du ingå i universitetets chef- och ledarprogram vilket innebär att du har tillgång till utbildning och stöd i ditt ledarskap. Du kommer att ges relevant introduktion och därefter kontinuerligt professionellt stöd och råd i ditt ledarskap.

Tillträdesdatum efter överenskommelse.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av rektor Johan Schnürer, 019-30 32 05.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”Ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Examensbevis, doktorsexamen
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2017-12-20. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02