Annons
Annons

Regional utbildningsutvecklare

Visita

Vill du vara med att utveckla en av Sveriges roligaste och viktigaste jobbskapande branscher? Har du dessutom erfarenhet av kompetensförsörjningsfrågor och ett brinnande engagemang för att fler ska få ett arbete inom besöksnäringen, då är denna roll något för dig!

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nära 6000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spaanläggningar, turistbyråer och skidanläggningar.

En av branschens största utmaningar är kompetensbristen och efterfrågan på arbetskraft ökar inom hela besöksnäringen samtidigt som tillgången på personer med branschutbildning minskar. Missmatchningen på arbetsmarknaden begränsar företagarnas möjlighet att växa och utvecklas och därmed är en av Visitas viktigaste frågor att tillgodose våra medlemsföretags behov av välutbildad personal.

Vi söker
Som Regional utbildningsutvecklare jobbar du såväl centralt som regionalt där ditt regionala uppdrag handlar om att påverka beslutsfattare och myndigheter att fatta beslut som bättre möter besöksnäringens kompetens- och rekryteringsbehov. Tyngdpunkten i ditt arbete är att självständigt driva frågor som stimulerar besöksnäringens kompetensförsörjning. Kort sagt handlar mycket i uppdraget om att utgöra den viktiga länken mellan företag, beslutsfattare och utbildningsanordnare. Rollen innefattar även att skriva och presentera olika rapporter, skriftligt som muntligt, på ett övertygande och informativt sätt för olika typer av mottagare.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter
• Analysera, bearbeta och informera om kompetensförsörjningsbehovet för säkerställandet av korrekt lokal och regional dimensionering av utbildningar.
• Samverkan mellan besöksnäringsföretag och lokala och regionala aktörer i det offentliga utbildningsväsendet.
• Påverka regionala kompetens- och utvecklingsprojekt som syftar till att säkerställa besöksnäringens rekryterings- och kompetensbehov.
• Påverkan och uppföljning av ESF-medel och andra offentliga regionala satsningar.
• Agera expert i olika myndighetsprojekt avseende kompetensförsörjning och kompetensutveckling.
• Långsiktigt regionalt- och kommunalt- påverkans- och utvecklingsarbete.

Du har
• Högskoleutbildning inom statsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer lämplig.
• Minst fem års arbetserfarenhet av utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor, gärna då kopplat till kvalificerat arbete med utbildnings- och kompetensförsörjningsfrågor kopplade till region/kommun eller myndigheter samt erfarenhet av opinions- och påverkansarbete.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både inom tal och skrift.
• Meriterande om du har erfarenhet av projektledning och utformande av projektansökningar.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är både en strateg och en taktiker som kan tänka helhet och strategi men som också är beredd att hugga i och får saker gjorda genom konkret och effektivt arbete. Du är en samhällsintresserad nytänkare med helhetsperspektiv som är van att jobba självständigt och under eget ansvar för att nå de uppsatta målen. Du är prestigelös, lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga och besitter en utomordentligt god förmåga att bygga upp och underhålla nätverk, såväl inom som utanför organisationen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en framtidsorienterad och expanderande bransch- och arbetsgivarorganisation. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Visita kännetecknas av en mycket öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö där vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse där vi tillämpar sex månaders provanställning. Detta är en nyinrättad tjänst på Visita och vi är därmed öppna för att den kommande arbetsorten är belägen i den region där den bäst lämpade kandidaten också finns. Frekvent resande i tjänsten förekommer och en stor del av arbetet kommer även bedrivas från kontoret i Stockholm.

Då rekryteringsarbetet kommer starta direkt, kommer intervjuer ske löpande och vi vill därför gärna ha din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan till en öppen och prestigelös arbetsplats som arbetar för världens roligaste bransch!

Kontaktpersoner
Peter Thomelius
Chef kompetensförsörjning

peter.thomelius@visita.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02