Restaurangchef
Vildmarkshotellet
Vi söker en erfaren restaurangchef med känsla för service och med sinne för kvalité som tillsammans med teamet kan vidareutveckla vår verksamhet. Vildmarkshotellets målgrupp är främst övernattande konferenser och event i olika former men är också starka inom familjesegmentet genom Kolmårdens Djurpark. Som Restaurangchef hos oss är du, tillsammans med teamet inom Food & Beverage (F&B), den som ser till att våra gäster får en minnesvärd upplevelse där mat och dryck är en viktig del.
Arbetsuppgifter
Som restaurangchef har du det övergripande ansvaret för våra tre restauranger, bankett, frukost, fika samt disk men jobbar även tätt tillsammans med djurparken i alla event vi gör där. Som Restaurangchef är du ytterst ansvarig för att driften på våra restauranger fungerar och optimeras. Du ansvarar för personalen i frukost och matsal och är även närmaste chef för dina arbetsledare i restaurangen. Arbetsgruppen består av cirka 20 tillsvidareanställda medarbetare och utöver det ett antal medarbetare med tidsbegränsade anställningar.
Du ansvarar för att restaurangerna hålls efter enligt fastställda rutiner. Du ska säkerställa att arbetsledare och serveringspersonalen levererar enligt visionen ”En helhetsupplevelse i världsklass, varje gång!”
Du är en förebild och kulturbärare i ditt chefs- och ledarskap och ansvarar för att arbeta enligt Parks and Resorts värderingar, riktlinjer och policys.
Huvudansvar i rollen som Restaurangchef:
– Ser till att vi har ett bra samarbete inom funktionen F&B samt övriga avdelningar inom hotellet och parken
– Att personalen trivs och utvecklas
– Ansvar för arbetsmiljö och schemaläggning
– Ansvara för personalutveckling och rekrytering och de olika samarbeten som vi driver tillsammans med skolor i branschen samt branschdagar för rekrytering
– Ansvar för budget, ekonomisk uppföljning och lönsamhet enligt uppsatta mål efterföljs
Kvalifikationer för att söka rollen som Restaurangchef:
– Relevant utbildning inom mat och dryck
– Minst tre års dokumenterad erfarenhet av likande arbete
– Stor kunskap och intresse inom mat och dryck
– Van att arbeta strukturerat och organiserat
– Erfarenhet från att arbete med större grupper och evenemang
– Tydlig i kommunikation både i skrift och tal
Vem söker vi?
Stort fokus läggs på coachande ledarskap och för att du ska lyckas i denna roll krävs ett tydligt och individanpassat ledarskap. Som person ser vi att du är strukturerad, organiserad och värdesätter en god och sund arbetsmiljö. I denna roll lägger vi stor vikt vid ditt ledarskap och tidigare erfarenhet av ledarskap är ett krav. Vi ser även att du stor har erfarenhet av arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor. Du är prestigelös, kan motivera dina medarbetare, är social och initiativtagande. Du har en stor passion för mat, dryck och service i världsklass. Du kommer även att arbeta mycket med planeringen av större och mellanstora konferensbokningar som spindeln i nätet för att se till att evenemangen blir en succé, du bör därför vara bra på att strukturera ditt arbete. Som Restaurangchef har du alltid det yttersta ansvaret för att bemöta våra gäster på ett professionellt och välkomnande sätt.
Du kommer få jobba i ett starkt och duktigt gäng där vi värdesätter trivsel allra högst. Är det kul gör vi det bra! Vi vill att vår personal ska växa och utvecklas med oss!
Övrigt
Med start så snart som möjligt kan vi erbjuda en tillsvidareanställning på 100%, provanställning 6 månader tillämpas. Arbetstider varierar och kan vara dagtid vardagar, kvällar och vissa helger. För anställningen gäller i övrigt kollektivavtal för Visita och Unionen. Sista ansökningsdag: 2023-11-05
För frågor kring tjänsten
F&B Manager Jonas Ståhlspets, 072-2156485, jonas.stahlspets@vildmarkshotellet.com
Affärsområdeschef Jeanette Sandberg, 070-5745490, jeanette.sandberg@vildmarkshotellet.com
Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook