Annons
Annons

Revenue Manager

Svenska Turistföreningen STF

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Nu söker vi dig som vill bidra till STFs ekonomiska hållbarhet i rollen som Revenue Manager. Här arbetar du med fokus på STFs egendrivna boenden för att säkra intäktsoptimering och smart distribution, givetvis med hänsyn tagen till medlemsnytta och STFs uppdrag att möjliggöra för fler att upptäcka Sverige.

I denna roll har du ett nära samarbete med flera delar i organisationen, både inom försäljning, bokning, system och STFs driftsorganisation. Du är ytterst ansvarig för både strategiskt och operativt revenuearbete för STFs samtliga boenden i egen drift; i nuläget två boenden i storstad, åtta fjällstationer och 44 fjällstugor.

Arbetsuppgifter
• Ansvar för övergripande prisstrategi för STFs egendrivna boenden.
• Operativt dagligt revenuearbete.
• Säkerställa intäktsoptimering utifrån prioriterade nyckeltal.
• Löpande analys och rapportering av bokningsläge, prognos och gästintäkter.
• Ansvar för kanalstrategi, prissättning och distribution via OTAer, agenter och samarbetspartners.
• Säkerställa effektiva interna flöden och processer för prisjusteringar.
• Verksamhetsansvar för revenuerelaterade system och verktyg.
• Utbildning och stöd i revenue management för nyckelpersoner i organisationen.

Vem är du?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från revenue management inom besöksnäringen. Du har hög analytisk förmåga, är van att arbeta insikts- och datadrivet och är nyfiken på nya system och digitala verktyg. Du är strukturerad, effektiv och gillar att arbeta självständigt men har även lätt att samarbeta med andra. Du drivs av att vara en del av en ideell organisation och har förståelse för komplexiteten i att balansera intäktsoptimering med STFs uppdrag. Om du dessutom har ett intresse för turism och friluftsliv så tror vi att du kan trivas ännu bättre i rollen. Besök på våra fantastiska boenden runt om i Sverige ingår i tjänsten.

Kompetens och erfarenheter
• Erfarenhet av revenue management inom besöksnäringen, både på strategisk och operativ nivå.
• Vana av att arbeta med revenuerelaterade system och verktyg. Har du erfarenhet av Hotsoft och PMHR är det ett extra plus.
• Hög analytisk förmåga.
• Vana från att arbeta insikts- och datadrivet.
• Erfarenhet från att arbeta med kanalstrategi och distribution.

Övrigt
Tjänsten är en 100 % tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Placering är på STFs kansli på Södermalm i Stockholm.

Din ansökan vill vi ha senast 2022-11-21.

För frågor om tjänsten kontakta:
Ulrika Nordgren, Chef Kommunikation & Försäljning
ulrika.nordgren@stfturist.se

Facklig representant:
Maja Hök: 08- 463 22 12, maja.hok@stfturist.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02