Annons
Annons

Säljare

Nationalmuseum

OM TJÄNSTEN
Hösten 2018 öppnar Nationalmuseum igen i nyrenoverade lokaler på Blasieholmen i Stockholm efter fem års stängning. Besöksmålet ligger på 800 000 besök första nyöppnade året. Nationalmuseum söker därför dig som vill vara en aktiv del i att forma morgondagens museiupplevelse som säljare eller värd med placering vid enheten för Försäljning och besöksservice. Vi skapar meningsfulla möten mellan konst och människor och personalen är nyckeln i besöksmottagandet. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Aktiv försäljning i Nationalmuseum Shop (öppnar oktober 2018).
  • Informationsförmedling till besökare
  • Fylla på och fronta varor

Kvalifikationskrav

  • Minst tre års erfarenhet av försäljning i butik
  • Systemvana i kassasystem, avseende försäljning
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Vi ser gärna att du

  • har ett intresse för konst och design
  • behärskar ett tredje språk
  • besitter erfarenhet av publikt arbete under växlande tempo
  • är engagerad och entusiasmerande i ditt arbete

Vi tror att du som person är ansvarsfull och strukturerad. Du trivs med ett arbete som bygger på samarbete mellan olika funktioner och personer och som kollega värdesätter du ett gott arbetsklimat. Du är en del i besökarens upplevelse av Nationalmuseum och varje dag strävar du efter att ge dem du möter en positiv upplevelse och service i världsklass. Du bidrar till att såväl besökare som personal finner glädje i att vara på Nationalmuseum. I din roll som säljare är du serviceinriktad och kundmedveten, utåtriktad men inkännande. Du förstår att Nationalmuseum shop är viktig del av upplevelsen av museet och att den berikar och skapar mervärde såväl innan, under och efter ett besök. Du är personlig i ditt kundmöte och värnar och förstår att olikheter finns bland såväl besökare som kollegor i mötet med konsten.

OM NATIONALMUSEUM
Nationalmuseum är en statlig myndighet och Sveriges konst- och designmuseum med ca 130 anställda. Museets samlingar består av äldre måleri, skulptur, teckningar och grafik samt konsthantverk och design från antiken till idag. Nationalmuseum ansvarar även för porträtt­konsten fram till våra dagar genom Statens porträttsamling. Samlingarna visas på Blasieholmen, Stockholm (byggnaden är för närvarande stängd för renovering) och på ytter­ligare ett 20-tal platser, bl. a. Läckö slott, Jamtli samt Gustavsbergs Porslinsmuseum. Nationalmuseum bedriver en framgångsrik utställningsverksamhet och en omfattande program-, forsknings- och publikationsverksamhet samt utlånings­verksamhet.

Vi erbjuder en traditionsrik och dynamisk miljö. Vår verksamhet har stor synlighet i samhället och angår många människor. Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.
VIDARE INFORMATION
I arbetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Ansökan görs för respektive tjänst på https://jobb.nationalmuseum.se/. Sista ansökningsdag 2018-06-24.

Information om befattningen lämnas av chefen för Försäljning och besöksservice, Rebecca Grimaldi, rebecca.grimaldi@nationalmuseum.se .

Fackliga företrädare är Linda Hinners för SACO tfn 08 519 544 04, Ingrid Nilsson för ST tfn 08-519 543 67 och Bo Gustafsson för SEKO tfn 0703-78 44 42.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02