Annons

Sommelier till champagnebaren

Grand Hôtel

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 278 rum, varav 34 är sviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Terrassen och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 24 konferens- och festvåningar. Lokalerna rymmer två till över 1000 personer, där de historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styck bod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.

Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till Investor AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.

I Cadierbaren hittar alla hem, stockholmare som hotellgäster. Den grandiosa baren rymmer after work-sällskap, informella möten och festkvällar bubblande av champagne och spännande drinkar. Sätt gärna våra bartendrar på prov, de är några av Sveriges bästa. Blir ni hungriga, ta en titt på barmenyn. Här finns även à la carte-frukost, lunch och Afternoon Tea för den som har svårt att slita sig från de sköna sofforna. Namnet har baren fått efter Régis Cadier, fransk köksmästare och hotellets grundare.

Som sommelier kommer du främst att arbeta i drift med att sälja och rekommendera passande drycker. Du ska tillsammans med chefsommelier ansvara för att genomföra och följa upp inventering av dryck mm. Du är med vid menygenomgångar och därefter medverka i att ta fram passande dryck till dessa tillsammans med vår chefssommelier.

Vi vill att du har arbetat några år inom F & B och har en relevant restaurang och sommelierutbildning eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du är noggrann, effektiv och drivs av kärleken till mat, dryck och en absolut femstjärnig service. Det kommer stundtals att krävas en del arbete och att vara stresstålig och lösningsorienterad är därför ett måste. För rätt person kommer det att vara både utvecklande, givande och framför allt väldigt roligt.

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan och frågor till Restaurangchef Cecilia Wiik Lundström på cecilia.lundstrom@grandhotel.se.

Intervjuer sker löpande.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02