Annons
Annons

Turistchef

Ölands Kommunalförbund

Om arbetsplatsen

Öland är ett av Sveriges absolut starkaste varumärken som turistdestination. Varje år söker sig hundratusentals sommarölänningar till oss och ännu fler turister kommer för att upptäcka vår vackra ö.

Ölands Kommunalförbund är ett samarbetsorgan för Ölandskommunerna Borgholm och Mörbylånga. Ölands kommunalförbund är ett så kallat flersaksförbund med verksamheterna översiktlig planering, turism och räddningstjänst. Kommunalförbundet är huvudman för Räddningstjänst Öland och Ölands Turismorganisation.

Nu är vi redo att utveckla Öland ytterligare som besöksmål. Genom våra genuina besöksanledningar; bl.a. natur, kultur, cykel och mat erbjuder vi den sanna semesterkänslan oavsett årstid. Med en fokuserad marknadsföring och destinationsutveckling ska vi tillsammans med företagen på Öland öka attraktiviteten ytterligare och få fler tillresande gäster även under för- och eftersäsong, så att fler arbetstillfällen skapas. Det här kan vi bara åstadkomma genom samarbete med det lokala näringslivet och med andra regionala och nationella samarbetspartners. Ölands turismorganisation skall vara den naturliga arenan för utvecklingen av Öland som destination och som en bra plats att vistas och bo i.

Arbetsuppgifter

Rollen som turistchef är varierande. Du har en strategisk roll där du är den som överblickar vårt arbete samt driver utvecklingen av Öland som turistdestination genom att ta fram strategier utifrån våra övergripande mål och verkställer dem i handlings- och marknadsplaner tillsammans med medarbetarna och andra aktörer.

En stor del av arbetsuppgifterna består i att etablera ett förtroendefullt samarbete med besöksnäringens aktörer och andra partners. Du leder och tar initiativ till skapandet av mötesplatser och kontaktytor mellan företagare, organisationer och våra kommuner. Du är en viktig roll för målet att nå ett gott företagsklimat samt stimulerar nyföretagande och innovation i besöksnäringen.

Du har ekonomiskt verksamhetsansvar, ansvar för turismorganisationen och leder kompetenta och självgående medarbetare.

Kvalifikationer

Du har en för tjänsten relevant akademisk examen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom besöksnäringen, har ekonomiskt sinnelag och kan upprätta och hålla en budget. Självklart har du kännedom om relevant lagstiftning som tex kommunallag och upphandlingslagstiftning.

Det är viktigt att du med lätthet formulerar dig korrekt på svenska i tal och skrift. Vi vill att du även behärskar engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen krävs att du är drivande och har lätt för att sälja och marknadsföra idéer samt inte minst är van och trivs i publika sammanhang. Du är en god ledare som får med dig medarbetare i att prestera lite bättre tillsammans. Du är också en person som ser möjligheter och har ett stort mått av kreativitet i din verktygslåda.

Din kommunikativa förmåga tillsammans med din styrka i att skapa och behålla goda relationer med andra är avgörande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2018-07-31

Referensnummer:   Turistchef

Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:   Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Ann WillsundKommundirektör Mörbylånga0485-47011ann.willsund@morbylanga.se
Jens OdevallKommunchef Borgholm0485-88010jens.odevall@borgholm.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via Servicecenter0485-88000

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Vill du arbeta på Öland – en av Sveriges största besöksdestinationer? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02