Annons
Annons

Utvecklingsinriktad VD

Destination Jönköping

Om Destination Jönköping
Destination Jönköping bedriver ett långsiktigt och strategiskt arbete både nationellt och internationellt, och ansvarar för den geografiska platsen Jönköpings kommuns varumärke. Vi arbetar för att Jönköpings kommun ska upplevas som en attraktiv destination året runt samt ansvarar för att utveckla verksamheten på Jönköpings konserthus och Jönköpings Teater.

Bolaget Destination Jönköping AB, som är ett helägt dotterbolag till Jönköpings Rådhus AB, omsätter normalt ca 40 msek årligen och har cirka 20 anställda.

Läs mer om oss på www.destinationjonkoping.se

Om tjänsten
Destination Jönköpings mål är att utveckla Jönköpings kommun som ett självklart besöksmål samt en evenemangs- och mötesplats. Bolaget har, precis som hela besöksnäringen, under senaste året påverkats av pandemin, men har idag en mycket hög aktivitetsnivå där inflödet av idéer och arrangemang är högt. Kreativitet, nytänkande och förädling av allt bra vi har gjort och gör i dag är fortsatt viktigt, precis som att prioritera och fokusera vår inriktning för att på bästa sätt uppfylla våra mål.

Som vd är du underställd bolagets styrelse och har det yttersta ansvaret för att bolagets sköts och utvecklas enligt ägardirektiv, riktlinjer och instruktioner. Du leder en organisation som har höga förväntningar på fortsatt utveckling och proaktivitet inom bolagets verksamhetsområde.

Uppdraget kräver omfattande kontakter och samverkan med andra aktörer, både externt och internt inom kommunkoncernen.

Vi söker
Vi söker dig som har relevant utbildning på akademisk nivå, men med rätt erfarenhet för övrigt är det inte ett skallkrav. Du ska ha dokumenterat goda vitsord i ditt arbete som ledare. Du ska som chef ha erfarenhet av att leda och utveckla en affärsmässig organisation under eget ansvar där du har varit chef över chefer. Du har erfarenhet av besöksnäring eller närliggande branscher och du är van att arbeta med internationella kontakter. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande men inte ett krav. Du bör ha stort intresse för digital utveckling.

Du ska behärska svenska och engelska flytande. Kunskap om andra språk är meriterande.

Din erfarenhet och kompetens är viktig, precis som ditt ledarskap och dina personliga egenskaper. Som chef är din förmåga till kommunikativt och föredömligt ledarskap viktigt, där du leder med både tillit, tydlighet, omtanke och struktur. Du har starka drivkrafter att åstadkomma resultat och du är kreativ och utvecklingsinriktad samtidigt som du har lätt för att prioritera och fokusera. Förmågan att skapa goda relationer både internt och externt kommer att vara avgörande för din framgång och givetvis måste du också ha en god strategisk och analytisk förmåga.

Lockas du av att leda en verksamhet som har till uppgift att sätta den expansiva platsen Jönköpings kommun på kartan både nationellt och internationellt, vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Välkommen!

Mer information
För mer information ring Conny Besterman (conny.besterman@asb-executive.se), 070-618 11 62.

Ansök senast den 2022-01-23.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02