Annons

VD

Arena Varberg

Om arbetsplatsen
Varbergs attraktiva läge i en växande arbetskraftsregion gör att människor står på kö för att flytta hit. Vi växer så det knakar minst sagt. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt och för att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi har nyligen vunnit utmärkelser som Årets superkommun och placerade oss i topp tio i Bäst att Leva och vi har ett starkt driv framåt. I Varbergs kommun bor drygt 64 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet.

Vill du bidra till Varbergs utveckling?
Arena Varbergs uppdrag är att tillhandahålla moderna lokaler och koncept samt arrangera attraktiva arrangemang för kommunen, invånarna, besökarna och näringslivet i Varberg. Verksamheten skall bedrivas med affärsmässiga och långsiktigt hållbara principer i enlighet med ägarnas målsättning samt i syfte att ge ett värde för kommunen, medborgarna och näringslivet. Verksamheten bedrivs i affärsområdena Konferens, Mässa, Nöje och Sport.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift är att utveckla verksamheten i samklang med kommunen, invånarna och näringslivet i Varberg. Du ansvarar för en organisation med 13 medarbetare inom marknadsföring/försäljning, projektledning och produktion av events. Du leder arbetet med alla delar med särskilt fokus på marknadsföring/försäljning, nätverksbyggande och omvärldsbevakning. Du ser till att det tillsammans med alla olika intressenter skapas win-win lösningar som på så sätt stärker varumärket Varberg som destination och livsplats.
VD rapporterar till styrelsen. Bolaget ingår i Varbergs bolagskoncern och rapporterar till koncernbolaget Varbergs Stadshus. Ibland lämnar VD rapporter även till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att leda marknads- och försäljningsarbete av tjänster riktade mot event- och upplevelsebranschen. Du är en välmeriterad ledare som lett organisationer i utveckling och har vana att företräda en verksamhet mot skiftande intressenter. Det är viktigt att du har erfarenhet av att hantera siffror och att arbeta med budget, analys och uppföljning av projekt. Arbetet underlättas om du har kunskap om hur en politiskt styrd verksamhet fungerar som rådgivare, samarbetspartner eller anställd. Du har en relevant utbildning.

Personliga egenskaper
Du är utvecklingsorienterad och affärsmässig med en god administrativ förmåga. Du har en god förmåga att bygga långsiktiga nätverk och relationer internt i kommunen såväl som externt i förenings- och näringsliv. Du kommer att ha många kontaktytor i olika delar av samhället vilket kräver god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Företagskulturen är informell och prestigelös och vi förutsätter att du trivs i sådan miljö och gillar att hugga i när det krävs. Då verksamheten har ett annorlunda upplägg krävs en god känsla för uppdragets särart och du kan se din egen verksamhet i ett större sammanhang. VD behöver också ha intresse och förmåga att jobba över organisatoriska gränser i koncernen och på så sätt bidra till hela koncernens och kommunens utveckling. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Referensnummer: A896103

Kontaktperson
Per Synnes
Chefsrekryterare
070-299 15 30
per.synnes@varberg.se

Övrigt

För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare Varbergs kommun. Det går bra att ringa även utanför ordinarie arbetstid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Läs mer: Arena Varbergs webbplats

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02