Annons

Kreativ VD

Blå Huset

Blå Huset är Stora Hotellet, Gotthards krog, U&Me hotel, Kulturbageriet, Sävargården, Fika! och konferens och eventavdelningen P5. Hos oss kan ni mötas, bo, äta och dricka och uppleva allt det bästa Umeå erbjuder under ett och samma tak, dygnet runt, året runt. Vi är en familjeägd hotell-, restaurang- och konferenskoncern med såväl anrika världsmästare som nytänkande uppstickare i portföljen. Vi finns i Umeå men ambitionen är att konkurrera med de bästa i världen. Och vi har svart på vitt att vi lyckas. Flera gånger har vi uppmärksammats i nationella och internationella tävlingar och rankningar för branschen.

Vi söker nu en VD som ska balansera vår tradition med den utvecklingen vi iscensätter.

Som VD för Blå Huset är arbetsuppgifterna till viss del traditionella, men också mer kreativa och utmanande än liknande uppdrag eftersom vi nu satsar framåt med kraft.

Välkommen till världens bästa hotell och restauranger. I Umeå.

Du kommer i din roll övergripande ansvara för att:
· Skapa, utveckla, organisera och leda ett starkt erfaret och skickligt medarbetarteam.
· Driva det förändringsarbete som skall genomföras i samband med implementeringen av företagets strategiska plan, affärsutveckling
· Svara för verkställigheten av styrelsens och ägarnas intentioner, direktiv och beslut.
· Övergripande ansvar för att nå lönsamhet och uppfylla resultatmål avseende Blå Huset som helhet.
· Vårda och utveckla Blå Husets befintliga och ev kommande varumärken.
· Utveckla relationerna med partners såväl inom offentliga förvaltningar, B2B som privatmarknaden.
· Vara Blå Husets ansikte utåt såväl lokalt som nationellt.
· Säkra service och kvalitetsnivån i alla led.
· Utveckla och precisera hållbarhetsarbetet och den profilen.

Vår VD ska ha stor delaktighet i det strategiska marknadsarbetet såväl som i det operativa marknadsarbetet. Ett tydligt affärsmannamässigt ansvar med fokus på utvecklingen för långsiktig lönsamhet.

Kvalifikationer
· Du är troligen högskoleutbildad och har helst, men inte nödvändigtvis, akademisk examen med inriktning mot ekonomi, marknadsföring eller liknande.
· Du har lång och gedigen erfarenhet inom besöksnäringen med fokus på hotellbranschen.
· Du har erfarenhet av självständigt resultatansvar för större hotell och restaurangverksamhet. Har du dessutom varit VD är det mycket meriterande.
· Du har dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete och nå resultat.
· Du har erfarenhet av konceptutveckling. Förmågan att se behov samt skapa och organisera lönsamma produkter med hög gästtillfredställelse.
· Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Om dig
· Du är en peoples person, en hjälte som verkligen gillar att umgås med folk och naturligt söker upp eller skapar sådana situationer. Ditt genuina intresse för människor ger en atmosfär där alla vill bidra, gäster, medarbetare, partners mm. Ditt sätt att vara och agera skapar långsiktiga förtroendefulla relationer.
· Eftersom du i många sammanhang kommer att företräda Blå Huset och dess verksamhet är det viktigt att du är som du lär och att du i alla situationer bär varumärkeslöftet som din egen person.
· Du är en modern företagsledare som inser betydelsen av välmotiverade medarbetare. Vidare är du en god lagledare som kan entusiasmera sin omgivning och få alla att vilja arbeta åt samma håll. Du ser potentialen hos medarbetarna och hjälper dom att prestera sitt bästa och att hela tiden utvecklas.
· Du har lätt att tänka i koncept och förstå vart potentialen i marknaden finns. Din nyfikenhet gör att du hela tiden är uppdaterad på vart branschen är på väg och vart framtida möjligheter kommer att finnas.
· Du har förmågan att hantera verksamheter med en sådan känsla och omsorg som vore det dina egna.
· Du är en driven entreprenörstyp med stor genomförandekraft.
· Du är modig och gillar nya idéer och vet hur man kommer till avslut
· Du har förmågan att både skapa affärer och att driva relationer i mål.

Om starten på uppdraget
Hösten 2021 skall den nya strategiska planen säljas in, operationaliseras och kvalitetssäkras. Som VD driver du det arbetet såväl vad gäller konceptutveckling, budgetar som tidplaner och kvalitetssäkring. Ägarna förväntar sig och är beredda att investera i, en ”Blå Huset 2.0 produkt” som såklart blir viktig för Umeå som destination.

Marknaden såväl vad gäller privat, konferens som affärsresenärer beräknas återkomma succesivt under hösten 2021 – 2023. För att säkerställa att Blå Huset tar rätt position så behöver försäljnings och marknadsarbetet stärkas och utvecklas till ”Norrlands starkaste”. Du leder det arbetet.

Om oss
Vi är resursstarka ägare som är långsiktiga och vill vara bidragande till utvecklingen av Umeå som destination och Blå Huset som central produkt i Umeå. Vi har en genuin mänsklig hållbar syn på människor och ledarskap. Vi har vilja, kraft och kompetens att stötta i de frågor där du kommer behöva hjälp. Vi ser dig som en central spelare i vårt framtida team.

I denna rekrytering samarbetar vi med besöksverket.se

Om du vill veta mer om tjänsten så kontaktar du vår rekryterare Per Mellström på tel. 070-609 33 98 eller via mail per.mellstrom@huvudverket.eu

Vi möter hjältar kontinuerligt och tjänsten kan komma att tillsättas före senaste ansökningsdag vilken är den 23/7-21.

Hjärtligt välkommen!

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02