Annons

VD och Balanskonstnär

Liseberg

Liseberg är, med 3 miljoner gäster årligen, en av Nordens ledande turistattraktioner och motorn i Göteborgs turistnäring. Navet i verksamheten är nöjesparken med sina åk- och upplevelse-attraktioner. Vi som arbetar på Liseberg tar oss an vårt uppdrag – att långsiktigt utveckla och förvalta Göteborgs stolthet – med aktning.

Liseberg ägs av Göteborgs Stad och har varit Göteborgs hjärta och stolthet sedan parken öppnade 1923 i samband med firandet av stadens 300-årsjubileum. Nöjesparken har, tack vare uppdraget formulerat i bolags ägardirektiv, ett brett utbud av upplevelser och en ambition att gästen, oavsett ålder, kön, ursprung eller funktionsvariation, ska finna något tilltalande och tillgängligt i Lisebergs utbud.

Liseberg AB är ett av Göteborgs stads kommunala bolag och moderbolag i Lisebergskoncernen. Bolaget styrs genom en företagsledning och en operativ ledningsgrupp och har ca 400 årsanställda och ca 2500 säsongs-anställda medarbetare. Läs mer på www.liseberg.se

VD och Balanskonstnär sökes

När vi i styrelsen diskuterade hur vi önskade att vår nya VD skulle vara, blev nyckelordet ”balans”. Liseberg är väldigt mycket förståelse för olika världar och tillstånd och intressen och vår nya chef måste ha ett mycket väl utvecklat balanssinne.

Det handlar förstås om att kunna se bakåt och framåt på samma gång. Liseberg firar snart 100 år, vi är ett av Sveriges äldsta kommunala bolag och vår historia är också Göteborgs historia. Något alla vi är mycket stolta över. Samtidigt som ständig utveckling ligger i vårt DNA. Varje år. Varje säsong. En bättre karusell. En ombyggd attraktion. En ny idé. Aldrig stå still. Det är så vi arbetat i 100 år och det vill vi fortsätta med.

(Ett bra exempel på vår utveckling är vad vi kallar Jubileumsprojektet. Hotellet och vattenparken som strax tar plats vid vår södra entré. Det mesta är redan tänkt, ritat, beslutat och planerat. Nu återstår genomförandet. En utmaning för bland andra vår nye VD.)

Vi söker en ledare som kan balansera politik mot marknad. Vi är ett helägt kommunalt bolag. Styrelsen består av politiker som har stadens bästa för ögonen. Samtidigt konkurrerar vi på den öppna marknaden med målet att ta andelar. Vi måste därför vara bättre än våra konkurrenter. Som en konsekvens: Vi driver inte Liseberg för att tjäna pengar. Vi tjänar pengar för att driva Liseberg.

Balans är viktigt eftersom du är vår chef när parken är öppen. Hundratusentals gäster förväntar sig att allt ska leva upp till eller överträffa deras förväntningar, att säkerheten är 100% eller mer och att alla klimat-, och miljömål nås eller överträffas. För att nämna några mål. Du är också vår chef när parken är stängd. Då ska du se runt hörnen, organisera, leda, och inspirera medarbetarna att fortsätta resan mot att bli en av världens ledande nöjesparker.

Vi tror också att du har den där förmågan att kunna tänka två tankar samtidigt. Å ena sidan ser du värdet i att utgå från det som finns och fungerar. Mycket arbete är nedlagt i strategiska ramverk och framtidsscenarier som vi hoppas du finner användbart. Å andra sidan är vi givetvis nyfikna på vad just dina verktyg kan åstadkomma för att göra det som redan är väldigt bra till något ännu bättre.

Vi vet inte vem du är, än. Vi vet inte var du bor eller vad du gör idag. Och kanske ska vi inte heller krita ut linjerna för tydligt – risk är då att vi tappar dig som är helt rätt men inte tror du lever upp till skallkraven. (Till exempel: Du måste inte älska att åka bergodalbana. Kan faktiskt vara att du aldrig ens åkt karusell – med andra ord så måste du inte komma från nöjesparkindustrin. Däremot ser vi gärna att du kan skilja på begreppen kund och gäst. Det kommer vi att fråga om på anställningsintervjuerna.)

I övrigt, bortsett från självklarheter som adekvat utbildning, söker vi en chef med integritet. Många kommer att försöka påverka dig. Gäller att du sitter mitt i klänningen, även om det är en kostym.

Liseberg är på väg. Vi växer och utvecklas i alla riktningar. Organisationen har gott självförtroende och höga ambitioner – att leda Liseberg blir en balansakt. Enkelt – för att vi allihop vill mycket och kan mycket och jobbar mycket. Svårt – för att vi är krävande. Vi vill vara en av världens bästa nöjesparker. Då måste vi ha en av världens bästa chefer.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad
Tillträde efter överenskommelse

Intresseanmälan
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 12 augusti 2019. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulterna Karin Rudhag 070-414 00 10, karin.rudhag@source-executive.se eller Bianca Gideback 070-8110364, bianca.gideback@source-executive.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02