Annons
Annons

Verksamhetsansvarig för turism och turistbyrå

Söderköpings Kommun

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Söderköping? Här finns möjligheter och utmaningar i en attraktiv kommun, strategiskt belägen vid E22 och med närhet till universitetsstäderna Norrköping och Linköping. Genom delaktighet och närhet till beslut, finns det stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Verksamheten utgår från medborgarnas behov med fokus på hållbar utveckling. Vår värdegrund; helhetssyn, nytänkande, engagemang och tydlighet, berättar om hur vi som organisation vill vara och uppfattas. Välkommen att skapa framtiden med oss!

Läs mer på www.soderkoping.se

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla Söderköping som en attraktiv plats inom turism och besöksnäring.

Tjänsten som verksamhetsansvarig för turism och turistbyrå innebär att du ska leda och utveckla verksamheten i samverkan med ledning och personal mot de mål och uppdrag som finns för verksamheten. Du har budget- och arbetsledaransvar och arbetar strategiskt med att utveckla Söderköping som att attraktiv plats och kommun, men gör också operativt arbete där tjänstgöring i disk ingår i det dagliga arbetet. Du kommer samverka med andra enheter, kommuner, regionen, turistorganisationer samt föreningslivet och näringslivet i kommunen.

Vår turistorganisation består av tre medarbetare, verksamhetsansvarig, turistinformatör och en evenemangskoordinator. Under sommartid finns även säsongsanställd personal knuten till turistbyrån. Verksamheten ligger under enheten Fritid, kultur och turism med Servicenämnden som ansvarig politisk organisation. Inom samma enhet finns också bibliotek, kultur, medeltidscentrum samt idrott- och fritid.

Turistbyrån finns i huset Stinsen centralt beläget nära resecentrum och E22. Under sommartid är Söderköping är ett omtyckt besöksmål liksom vår fina skärgård, och vi arbetar med flera större återkommande evenemang. Hela året genomförs också evenemang i samarbete med föreningar och organisationer. Vi har nyligen tagit fram en besöksnäringsstrategi och en varumärkesplattform för Söderköpings kommun som nu ska implementeras.

Kvalifikationer
Du ska ha en relevant utbildning inom turism och vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet från att arbeta med utveckling av turism, besöksnäring och turistbyråverksamhet. Erfarenhet av arbete i ledande ställning är meriterande liksom god insikt i aktuella turism- och besöksnäringsfrågor. Samarbetsförmåga, kreativitet, initiativ- och genomförandekraft är viktiga vid bedömning av den personliga lämpligheten för tjänsten. Erfarenhet från näringslivet är önskvärt.

Du är duktig på att arbeta med nätverkande, är öppen för samverkan av olika slag och bra på att driva processer. Du är en god kommunikatör och har kanske även erfarenhet av arbete med platsmarknadsföring sedan tidigare. Att kunna arbeta med layoutprogram är en fördel då vi gör mycket grafiskt material själva men också erfarenhet av att arbeta med webb och sociala medier. Du ska kunna uttrycka dig väl i både svenska och engelska i tal och skrift. Andra språk, framförallt tyska, är meriterande.

Du har körkort.

Anställningens omfattning
Tillträde: 2018-01-29 eller enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Ansökan
Referensnummer: SERN 2017-00173
Gör ansökan

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Arbetstid: I huvudsak dagtid men även kvällar och helger kan förekomma.

Övrigt
Söderköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har Söderköpings kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson

Mats Gripenblad
Chef, Fritid, kultur och turism 0121-18158 mats.gripenblad@soderkoping.se
Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0121-18 100
Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02