Annons
Annons

Verkställande direktör

Destination Kalmar

Destination Kalmar Foto: Alexander Hall
Destination Kalmar Foto: Alexander Hall

Är du bolagets nya verkställande direktör och redo att ta utvecklingen av besöksnäringen i Kalmar kommun till nästa nivå?

Om tjänsten
Utifrån ett kommunkoncernperspektiv och tillsammans med bolagets styrelse ansvarar du för att bolaget förvaltas och utvecklas enligt ägardirektiv och den av kommunfullmäktige beslutade verksamhetsplanen som är utgångspunkten för allt arbete i Kalmar kommunkoncern.

Kalmar är ett av landets ledande besöksmål och bland annat utsedd till årets sommarstad vid flera tillfällen. Ditt uppdrag är att bibehålla och proaktivt utveckla Kalmars ledande position. Besöksnäringen ska fortsätta att utvecklas i hela Kalmar kommun.

Fortsatt arenautveckling, utveckling enligt vår evenemangsstrategi och utveckling av möten och konferenser är bara några av de utvecklingsområden som skall ta bolaget och Kalmars besöksnäring till version 2.0 och en stark ”året-runt-destination”.

Att utveckla den attraktiva arbetsplatsen med hållbarhet som förtecken är en förutsättning för att lyckas i uppdraget.

Är du rätt person att ta dig an utmaningen?

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete i ledande befattning med personal- och budgetansvar.

Som person är du ansvarstagande, prestigelös, strukturerad och lyhörd. Som ledare i Kalmar kommunkoncern ska du vara ett föredöme, visa personlig omtanke samt inspirera och motivera dina medarbetare. Vidare skall du vara tydlig, förtroendeingivande, prestigelös och modig.

Förmågan att skapa strategiska allianser och goda relationer både internt och externt kommer att vara avgörande för din framgång och givetvis måste du också ha en god strategisk och analytisk förmåga.

Att dra nytta av digitaliseringens möjligheter och att ta faktabaserade beslut utifrån insikter i en ständig omvärldsanalys är helt självklart för dig.

Du har erfarenhet av besöksnäring eller närliggande branscher.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande men inte ett krav.

Du ska behärska svenska och engelska flytande. Kunskap om andra språk är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Bakgrundskontroll (Brottsregisterutdrag) kommer genomföras på slutkandidater.

Om arbetsgivaren
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kalmar kommunkoncerns arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 250 olika yrken på åtta förvaltningar och åtta bolag. Tillsammans är vi ca 6 500 anställda.

Kalmar kommunkoncern arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommunkoncern värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre.

Destination Kalmar AB ägs av Kalmar Kommunbolag AB som i sin tur ägs av Kalmar Kommun.

Destination Kalmars uppdrag är att i samverkan och genom partnerskap med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget leder arbetet med hela kommunens evenemangsstrategi i nära samarbete med både närings- och föreningsliv. Bolaget bedriver turistbyrå- och gästhamnsverksamhet i och samverkan med Statens fastighetsverk ansvarar bolaget för verksamheten och driften på Kalmar Slott.

Bolaget omsätter dryga 50 miljoner kronor årligen och har ett trettiotal medarbetare. Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (Miljö).

Läs mer här

Hur du ansöker
I denna rekrytering samarbetar samarbetar Kalmar Kommunbolag och Destination Kalmar med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se

Funderar du på att flytta till Kalmar län kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02