Annons

Visita söker en Näringspolitisk Expert med EU- inriktning

Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 547 medlemsföretag med över 8 264 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spaanläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva frågor som är viktiga för besöksnäringen.

Vill du ha ett utvecklande arbete där du har en nyckelroll i att företräda svensk besöksnärings intressen på EU-nivå? Beslut som fattas i EU får konsekvenser för Visitas medlemsföretag. Vi behöver därför säkerställa att beslut som fattas av EU:s olika institutioner blir så bra som möjligt för svensk besöksnäring. Vi söker nu dig som vill arbeta med att Besöksnäringens intressen tillvaratas och ges optimala förutsättningar så att våra 5 500 medlemsföretag får möjlighet att verka, växa och göra skillnad. På den Näringspolitiska avdelningen, som nu ska växa, arbetar kunniga och engagerade medarbetare. Kanske är det du som är vår nya kollega?
Du som söker behöver ha praktisk erfarenhet och kunskap om hur politiska processer och påverkansarbete bedrivs och erfarenhet av operativt och strategiskt näringspolitiskt arbete med fokus på EU-frågor. Trivs du med att befinna dig i skärningspunkten mellan näringsliv och politik och är intresserad av att arbeta med policyutveckling och näringslivsfrågor på EU-nivå, kopplat till vår näring? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Rollen
I den här rollen arbetar du proaktivt och leder vårt näringspolitiska påverkansarbete kopplat till EU-frågor i syfte att bevaka, utveckla och säkerställa optimala förutsättningar för våra medlemsföretag.
Du kommer utgå ifrån Stockholm men samarbeta i nära dialog och i samverkan med övriga svenska och europeiska näringslivsrepresentanter i Bryssel. Du utgör ett av ansiktena utåt i näringspolitiska frågor kopplade till EU och företräder Visita och våra medlemsföretag i olika externa sammanhang kopplat till detta område. Det kan handla om mediala sammanhang i förhållande till företrädare för Regering och Riksdag, olika myndigheter eller andra delar av den offentliga förvaltningen, Hotrec, Food Service Europe, fackliga motparter etc. Det kan även handla om att representera Visita i olika seminarier, paneldebatter och liknande. Ett tydligt fokus är att bygga och underhålla nätverk nationellt och på europeisk nivå med medlemsföretag, politiker och andra nyckelpersoner. För att trivas i rollen tror vi att du gillar högt tempo, är en skrivande och leveranssäker person som är van vid att ta fram- och producera egna högkvalitativa underlag och rapporter.

Utbildning och bakgrund

 • Akademisk utbildning inom statsvetenskap, juridik eller ekonomi eller på annat sätt förvärvad kompetens inom området.
 • Har stor erfarenhet av- och kunskap om EU:s institutioner och beslutsprocesser.
 • Du har inte bara ett starkt intresse-, men också egen erfarenhet av, att utveckla och driva näringspolitiskt  påverkansarbete
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med EU-frågor nationellt eller på EU-nivå
 • Dokumenterad erfarenhet av minst 5 års politiskt påverkansarbete med en utvecklad analytisk förmåga och god kunskap om politiska processer
 • Vi ser gärna erfarenhet av arbete från kommunikationsområdet och förmågan att bygga goda relationer och bibehålla och utveckla befintliga nätverk då arbetet till stor del är utåtriktat i första hand mot målgrupper som företagare, politiker, tjänstemän och media.
 • Goda kunskaper i Officepaketet och vana av att ta fram presentationer och använda sociala medier för budskapspaketering
 • Analytisk förmåga, självständighet och egen drivkraft för arbete i olika samarbetsformer som projekt och nätverk är självklara egenskaper
 • Ha en mycket vass penna och förmåga att på egen hand kunna utveckla rapporter och förslag till strategier som säkerställer goda förutsättningarna för besöksnäringen
 • Behärskar engelska obehindrat i tal och skrift
 • Vi ser det som meriterande med goda språkkunskaper i franska
  Erfarenhet av att ha arbetat i Bryssel ses som meriterande

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en framtidsorienterad och expanderande bransch-och arbetsgivarorganisation som representerar Sveriges nya basnäring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Visita kännetecknas av en mycket öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö där vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. En organisation att trivas och utvecklas i!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 augusti!

Kontaktpersoner

Anna Wallén

Näringspolitisk Chef

08-762 74 13

anna.wallén@visita.se

Magdalena Lindeblad

HR-specialist

magdalena.lindeblad@visita.se

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02