Annons

​Trygghet högsta prio för Skistar Åre nya destinationschef

zoom Foto: Skistar
Foto: Skistar
NYHETER. Han har jobbat inom Skistar i Åre sedan år 2000. Den 1 oktober klev Sebastian Thomasson in i sin nya roll som Åre Skistars nya destinationschef.
Annons

Grattis till nya jobbet Sebastian, hur känns det?

– Det känns inspirerande, roligt och lite läskigt.

Vad fick dig att tacka ja?

– Jag trivs fantastiskt bra i SkiStar som bolag och i Åre som destination och by. Jag har fått möjligheten att succesivt skolas in denna roll då jag har fått förmånen att vara ledare inom många olika delar i vårt bolag, vilket gör att jag känner en grundtrygghet i att driva Åre som skidanläggning. Jag har också fantastiska medarbetare som jag känner ett stort stöd ifrån.

Du har jobbat länge inom Skistar med diverse olika saker, hur kommer det underlätta?

– Jag har fått en ganska bra inblick i gästens totala upplevelse samt har en god förståelse för våra verksamheter och medarbetare, vilket gör det lättare att förstå vilka konsekvenser våra strategiska eller dagliga beslut får för både gäst och medarbetare.

Hur känns det att vara ansvarig en sådan här ovanlig säsong? 

– Det är en väldigt speciell situation vi är i som man ska ta på fullaste allvar – säkerhet och trygghet för våra gäster och medarbetare är största fokus. Jag är dock glad att vi fick ”träna” på detta under vårvintern samt även under sommarsäsongen, det gör att tryggheten har byggts upp i organisationen.

Vad är det viktigaste att tänka på/största utmaningen för att corona-anpassa Åre inför säsongen? 

– Vi ska skapa en trygg och säker miljö för våra gäster och medarbetare, detta gör inte vi på Skistar själva, utan tillsammans med övrig näring, destinationsbolag, kommun, polis och regionen. Genom att vi jobbar tillsammans täcker vi in helheten och får en gemensam kraft att skapa ett välkomnande och tryggt Åre till vintern. Vi måste också anpassa vårt sätt att fortsätta skapa mänskliga relationer till våra gäster genom att se och bekräfta dem även fast vi håller avstånd.

Om man inte kan anordna After Ski, vad gör man i stället?

– Nu är det inte Skistar som driver After Ski men jag tror att man till viss del kan tillgodose vissa behov genom att erbjuda mer skidåkning över en längre tid på dygnet, ”stugmys” samt förnuftiga sätt att umgås på restaurang eller dylikt. Här är näringen i byn otroligt kreativa i att hitta trygga och säkra sätt för våra gäster att umgås tillsammans, sätt som följer de riktlinjer som har tagits fram.

Till sist, hur ser du på framtiden för skiddestinationerna?

– Jag ser ljust på framtiden, vi är inne i en växande trend vad gäller hälsa, rörelseglädje, friskluft och hemester. Den kommer bara att växa sig starkare tror jag, inte bara vintertid. Våra svenska fjäll har så mycket att erbjuda även under sommarmånaderna.