Annons

DoMa utvecklar sina profiler

zoom Krögarparet Viktor Lejon och Tea Malmegård
Krögarparet Viktor Lejon och Tea Malmegård
NYHETER. Restaurangen DoMa höjer ambitionerna. I lokalerna på Nybrogatan kan gästerna snart besöka avslappnade Bistro DoMa och förfinade Matsalen.
Annons

År 2020, strax före pandemin, slog den familjeägda restaurangen DoMa upp sina dörrar på Nybrogatan i centrala Stockholm. Fem år senare tar de nästa steg och utvecklar restaurangen till två: Matsalen, med två fasta menyer, och i källaren öppnar Bistro DoMa med en mer avslappnad kvarterskrogskänsla.

Båda restaurangerna kommer att ha sina egna koncept men grunden blir densamma – med hållbarhet, hantverk och gästfrihet i fokus.

– Vi vill att det ska vara enkelt att förstå vad man får, oavsett om du bokar en helkväll i Matsalen på DoMa eller slinker in spontant på Bistro DoMa. Det är två helt olika upplevelser, men båda speglar vår kärlek till mat, människor och det där lilla extra, säger Viktor Lejon, den ena halvan av DoMas kockduo, i ett pressmeddelande.

Kvarterskrogen Bistro DoMa

Bistro DoMa, tidigare Bar DoMa, ska fokusera på att bli en levande kvarterskrog med rötterna i det nordiska köket. Det nya konceptet kommer också innebära att gå över till en full à la carte-meny med förrätter, varmrätter och desserter, samtidigt som barhänget, det breda drinkutbudet och kurerade vinlistan består.

Ett nytt inslag på Bistro DoMa är chambre séparéen vid namn Biblioteket. Restaurangen öppnar 19 september.

Klassiskt och säsongsbetonat i Matsalen

Från och med den 6 september erbjuder Matsalen två olika fasta menyer: en klassisk och en säsongsbetonad. Inredningen har även fått ett lyft med en ännu mer ombonad känsla.

– Målet i Matsalen är att presentera en förfinad upplevelse där smak, miljö och service möts. Det ska kännas mer ambitiöst, men samtidigt med den personliga och glada upplevelsen vi alltid har strävat efter, säger krögare Tea Malmegård, i ett pressmeddelande.

Matsalen har 34 platser samt ett chambre séparée för 8–14 personer i det så kallade DoMa-rummet.

Samma kärna

Maten som serveras på restaurangens två förgreningar kommer att fortsätta präglas av hållbarhet, med närproducerade råvaror, småskaliga producenter samt ett ökat fokus på hantverksdryck.

– Vi är en verksamhet som skapats och verkat under utmanande år men det här är första gången utmaningen är självvald. Vi ser fram emot att se hur DoMa och vi alla i huset fortsätter att utvecklas i takt med denna spännande förändring, säger krögaren Tea Malmegård i ett pressmeddelande.