Annons

Flygande start för Bistro Bro

zoom Pär Bergkvist har öppnat restaurangen Bistro Bro i Skåne.
Pär Bergkvist har öppnat restaurangen Bistro Bro i Skåne.
NYHETER. Restaurangvärldens Pär Bergkvist från gastronomiskt inriktade kommunikationsbyrån Bergkvist Publishing öppnar restaurang på Falsterbonäset i Skåne.
Annons

I egenskap av chefredaktör för ett stort antal matmagasin och tidskrifter som Restaurangvärlden och 360° Eat Guide har Pär Bergkvist haft stenkoll på trender och restaurangnyheter under hela sin karriär.

Han är även grundare till kommunikationsbyrån Bergkvist Publishing i Malmö som bland annat ordnar det Svenska Gastronomipriset och Culinary Hotel Awards. Så hur kommer det sig att han nu öppnat restaurangen Bistro Bro i Ljunghusen på Falsterbonäset?

– Restaurangvärlden, Sveriges ledande facktidning för restaurangbranschen, har ju events runt om Sverige så det här blir en kombinerad event- och kurslokal och dessutom kan redaktionen sitta även där. Det var läge att utvecklas, Bergkvist Publishing jobbar mycket med projekt inom offentlig mat och det kändes naturligt att inte bara skriva om restaurangvärlden utan att även driva restaurang och lära känna den inifrån, säger han.

Har du drömt om att ha en egen restaurang under alla år som du bevakat branschen?

– Nej, det kan jag inte säga att jag har. Det har heller inte passat med mitt jobb, jag har ju bland annat varit verksam som kritiker. Men den här restaurangen är inte i de sammanhangen, Bistro Bro är något annat.

Så hur kommer det sig att ni startade Bistro Bro?

– Det var meant to be på många sätt. Jag bor till exempel 300 meter från restaurangen och lokalen blev ledig. Vi ville också fördjupa vår verksamhet och bredda oss, så alla gagnas av detta.

Hur har det gått hitintills?

– Vi har bara haft öppet i några dagar och det har varit fullt, men det är för tidigt att säga något mer eller att analysera vidare. Bistro Bro möjliggör att vi kan bli ännu mer aktiva inom kurser och gästspel, bland annat kommer Erik Videgård hit. Vi jobbar mot offentlig gastronomi, hotell och restauranger och de tre benen kommer ha nytta av Bistro Bro på olika sätt.

Vem är den tänkta gästgruppen för restaurangen?

– Det är en restaurang för de som bor här nere och naturligtvis för sommarens besökare. Men vi finns till för dem som bor här och har öppet året om. Det finns ett behov av det här.

Vad ser du fram emot under den kommande sommarsäsongen?

– Många gäster såklart! Vi har länge jobbat på ”andra sidan” och bevakat restaurangbranschen, nu har vi ett gyllene tillfälle att förstå hur det är att driva restaurang. Vi kommer att skriva om det och har redan lärt oss jättemycket.