Annons

Kapten Jack ska fylla ett tomrum

zoom FOTO: Stefan Andersson Kristofer Sandström, en av grundarna till Kapten Jack.
FOTO: Stefan Andersson Kristofer Sandström, en av grundarna till Kapten Jack.
NYHETER. Klassiska restaurangen Tennstopet i Stockholm har fått ett syskon. Kapten Jack heter tillökningen som av grundarna beskrivs som en kvarterspub med brittisk-svensk själ.
Annons

Kapten Jack ligger i centrala Stockholm, i hörnan Malmskillnadsgatan – Mäster Samuelsgatan och ett stenkast från Sergels torg. Kvarteren saknar inte direkt restauranger och barer, ändå var det något som saknades just här. Det menar Kristofer Sandström som är en av grundarna till Kapten Jack.

– Det här området saknade en klassisk kvarterskrog med stammiskänsla, en pub där de som bor och jobbar i området gärna hänger och gör till sin egen, säger han.

Kvarterskrog med hög nivå

Bakom Kapten Jack står förutom Kristofer Sandström även Christian Olsson. Båda är från Stockholm Krogbolag där de också driver den klassiska Stockholmsrestaurangen Tennstopet. Och även om Kapten Jack beskrivs som en kvarterskrog kommer menyn hålla samma höga nivå som Tennstopet, enligt Kristofer Sandström.

– Vi vet att det är viktigt att hålla hög nivå på mat även på ställen som inte klassas som typiska fine dining-restauranger. Vi serverar svensk husmanskost blandat med engelsk pubmat, och fokus ligger på att göra det enkla riktigt bra, säger han och tillägger att den svensk-engelska mixen även märks i glasen:

– Vi har både brittiska ölsorter och svenska klassiker som Pripps Blå. Och så har vi half-pints som fortfarande är ganska ovanligt i Stockholm.

Premiär för Kapten Jack

När Besöksliv pratar med Kristofer Sandström har det bara gått några dagar sedan premiären den 18 september. Han har därför inte hunnit summera de första dagarna, men han vet vad de har framför sig.

– Nu är det stenhårt jobb som gäller för att sätta alla detaljerna. Det spelar ingen roll att man har varit med länge som vi har. Det är alltid tufft och utmanande. Men också väldigt roligt, säger han.

Ni vill skapa ett ställe för nya stammisar. Hur gör man det?

– Ja, det kanske är dumt att gå ut så hårt, men vi tror att det till stor del handlar om att skapa en trivsam känsla och en skön social miljö. Och där kommer till exempel våra quizkvällar, lördagsluncher och söndagsroast bidraga. Vi visar också Premier League-matcher på helger. Skärmarna har inte samma centrala plats som på en typisk fotbollspub, men alla kommer att kunna se.

Hur går tankarna framåt när det gäller konceptet Kapten Jack?

– Om vi gör allt rätt och hittar formen för Kapten Jack så är konceptet skalbart. Drömmen och målbilden är att kunna öppna Kapten Jack på ytterligare två-tre ställen, även utanför Stockholm. Men en sak i taget, säger Kristofer Sandström.

LÄS ÄVEN intervjun med nyblivna vd:n på Stockholm Krogbolag – Matilda Cripps.