På en av stadens mest dynamiska adresser – där människor i generationer har passerat, mötts och återvänt – etableras nu Slussporten. Restaurangen öppnar i det nordliga glashuset under Guldbron och blir Nobis Restaurant Divisions största satsning på många år. Här ska mat, miljö och känsla vävas samman till en ny självklar samlingsplats.
Slussportens kök leds av Jacob Davidsson, med erfarenhet från bland annat Adam/Albin, Aira och Omaka.
–Jag vill skapa en lekfull meny där smakerna alltid kommer först. Med klassiska tekniker i grunden, men med influenser från hela världen, bygger vi en tydlig identitet för Slussporten från första dagen, säger han i ett pressmeddelande.
Ambitionen: en plats att återvända till
I takt med att Slussen byggs om och tar ny form vill Nobis skapa ett gastronomiskt nav, lika välkomnande som levande.
– Jag tror på att skapa platser där människor vill vara och återvända, om och om igen. Ska man göra något, gör man det helhjärtat – det gäller allt från hur vi lagar maten till hur vi tar hand om varje gäst som kliver in genom dörren, säger Maximilian Catenacci, vice vd för Nobis Restaurant Division.
Han beskriver Slussporten som en restaurang med mycket hjärta:
– Välkomnande, inkluderande och full av smaker som talar till både minnen och nyfikenhet. Med utsikten över vattnet och rörelsen runt Slussen vill vi skapa en miljö där Stockholm känns närmare än någonsin. Det blir en ny hemvist för alla som älskar riktigt bra krogliv.
Plats för både puls och perspektiv
Slussporten rymmer 95 sittplatser i matsalen och ytterligare 76 i baren. När våren kommer öppnar även den stora uteserveringen vid Vattentorget, med plats för 125 gäster – en front row-upplevelse av båtar, vatten och stadens ständiga rörelse.
I anslutning till restaurangen öppnar även Gästrummet, ett kreativt rum där nya röster inom mat och dryck får ta plats under begränsade perioder. Här kommer allt från vinmakare till bagare och bartendrar att skapa sina egna världar för 36 sittande gäster.