Annons
Annons

Ålands nya handelsyta söker arrendator till unik restaurangrörelse i centrala Mariehamn

zoom

Om ett år sker invigningen av Telegrafen, Ålands nya handelsyta i centrala Mariehamn. Nu bjuder vi in intressenter – vill du vara med och utveckla och driva en unik restaurang på Åland tillsammans med oss som lyhörd samarbetspartner? Förutom stor yrkesmässig frihet ingår alla bekvämligheter livet på Åland har att erbjuda. Lugn, trygghet, korta avstånd och en levande restaurangkultur!

Nya Telegrafen kombinerar nytänkande och moderna lösningar med hänsyn till historien. Mitt i den inglasade innergården står ett av stadens äldsta stenhus från 1928 kvar på sin ursprungsplats, vilket sätter sin prägel på hela handelsytan. Telegrafen blir som en liten stad i staden med ett behagligt inomhusklimat året om.

Nybyggnationen med handelsytor på över 2.500 kvadratmeter för restaurang, café och butiker binder samman ett helt kvarter längs gågatan med redan existerande kontor, butiker, caféer och närmare 50 bostäder. Allt under samma 11.500 kvadratmeter stora tak.

En trivsam mötesplats
Vår vision är att Telegrafens besökare möter ett torg med många olika matupplevelser där din restaurang står i centrum. Du väljer om verksamheten sker helt i egen regi eller i samarbete med andra aktörer.

Till ditt förfogande finns flera intressanta ytor med många möjligheter. Det karaktäristiska stenhuset, som tidigare fungerade som förstärkarstation till Mariehamns telegraf, får nu nytt liv som restaurang och bar. Kring huset finns ett inglasat och luftigt torg med plats för servering.

Vid inomhustorget ligger även restaurangens kök med balkong rakt ovanför och möjlighet till servering på taket.

Vill du vara med och bygga upp Telegrafens restaurang?
Vi söker en engagerad arrendator med lång erfarenhet för en stabil och långsiktig satsning inom restaurangbranschen på Åland. Ta chansen och var med från början – ännu har du möjlighet att påverka kökets och restaurangytornas utformning i samråd med oss som stöttande hyresvärd och långsiktig samarbetspartner.

Till restaurangen hör följande:
• serveringsytor i flera plan med möjlighet till olika inriktningar och upplevelser.
• cirka 150 sittplatser totalt.
• 340 m2 serveringsyta..
• 80 m2. nytt kök (ej detaljplanerat).
• gemensamma biytor för omklädningsrum och sopsortering.

Telegrafen ligger centralt i Mariehamn, en småstad som har ett utbud som påminner om storstadens. Här finns ett stort urval av restauranger och ett rikt kultur- och nöjesliv, särskilt helger. Korta avstånd och många kontor i centrum har skapat en stark lunchkultur, de flesta struntar i lunchlådan och äter dagligen ute.

Vad vet du om Åland?
Åland är en övärld i Östersjön mellan Sverige och Finland. Det är nära till både Stockholm och Helsingfors, och det märks med influenser från både öst och väst. Det självstyrda landskapet tillhör visserligen Finland, men ålänningarna pratar svenska och följer aktivt med i svenska nyheter och media.

Åland är ett riktigt semesterparadis som årligen lockar många besökare, speciellt under sommaren. Staden Mariehamn och den fina skärgårdsnaturen är däremot populära året om.

Mer information om Åland hittar du på:
www.alandliving.ax
www.visitaland.com

I din ansökan
Berätta om dig själv och din bakgrund i ett personligt brev, ange gärna referenser. Bifoga även en konceptbeskrivning där du delar med dig av dina tankar – hur tänker du bedriva verksamheten som Telegrafens nya krögare? Vilka önskemål har du på lokalen och på oss som hyresvärd?

Besök telegrafen.ax för mer info – eller lämna in din intresseanmälan genom att fylla i anmälningsformuläret.

Sista dag för ansökan är 28 februari 2023. Detta för att så fort som möjligt kunna låsa köksplaneringen och ge dig tid att planera verksamheten innan öppning. Planerad öppning för Telegrafen är december 2023.

Kontakt
Mejla din ansökan med ärende ”Telegrafen restaurang” till Project Manager Fredrik Lundberg på hyresvärden Eriksson Capital. Inkludera personligt brev och konceptbeskrivning.

E-post: fredrik.lundberg@erikssoncapital.fi
Tel: +358 18 526 711

Fler annonser

Zornmuseet söker arrendator till caféverksamheten

Läs mer

Hyresgäst för restaurangverksamhet

Umeå Universitet

Läs mer

Nösund Havshotell söker arrendator till sommaren 2022

Läs mer

Sveriges snabbast växande skidort söker arrendator till restaurangverksamhet

Drömmer du om att driva egen restaurang i fjällen? Tänndalens alpina skidanläggning äger och driver idag ett flertal restauranger där Ski Lodge Kök & Bar är flaggskeppet med verksamhet både sommar och vinter. Nu bjuder vi in intressenter för att driva och utveckla områdets restaurangverksamhet.

Läs mer

Ölme Prästgård Gästgiveri söker ny restauratör

Läs mer

Annonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02