Annons

Tio Umeå-hotell sluter upp bakom yrkesutbildning

zoom I Umeå finns det 1 731 hotellrum, fler i Uppsala eller Örebro.<br />
 Behovet av personal är stort. Foto: Visit Umeå
I Umeå finns det 1 731 hotellrum, fler i Uppsala eller Örebro.
Behovet av personal är stort.
Foto: Visit Umeå
NYHETER. 2019 startar Yrkesgymnasiet utbildningen Hotell- och turismprogrammet i Umeå. Tio Umeå-hotell är klara för samarbetet och därmed är också praktikplatser säkrade.
Annons

I Umeå har efterfrågan på hotellnätter stigit de senaste åren, vilket betyder ett växande behov av personal i regionen. För några veckor presenterade Yrkesgymnasiet utbildningen Hotell- och turismprogrammet som ska starta i Umeå hösten 2019 med inriktning mot hotell- och konferens för att möta de utmaningar och behov som hotellbranschen i Umeå står inför.

Redan då stod det klart att hotellen Scandic, Elite och Clarion har skulle vara delaktiga i utbildningen, bland annat genom att erbjuda praktikplatser. Nu har ytterligare sju hotell anslutit sig, Best Western Hotel Botnia, P5, Stora Hotellet, Comfort Hotell Winn, Hotell Aveny, Västerbacken Hotell och First Hotell Dragonen.

– Responsen har varit fantastisk och jag tycker det här visar att vi tänkt rätt när vi skapar en utbildning genom att lyssna och samverka med branschen, säger Stefan Karlsson, rektor Yrkesgymnasiet i en kommentar.

I Umeå finns det 1 731 hotellrum, fler än vad som finns i Uppsala eller Örebro. Under 2017 hade Umeå 675 000 kommersiella gästnätter på hotell, camping och vandrarhem. En ökning med fem procent jämfört med året innan.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...