Annons

Visita: ”Löser inte allt”

zoom Foto: Besöksliv/Colourbox
Foto: Besöksliv/Colourbox
NYHETER. Visita ställer sig positiv till regeringens förslag på undantag från 50-gränsen, men understryker att det inte löser alla problem för berörda företag i besöksnäringen.
Annons

Idag meddelade inrikesminister Mikael Damberg att 50-gränsen blir kvar om än med förslag på två undantag för att underlätta för berörda företag. På Visita ser man det som ett positivt första steg, att regeringen har tagit till sig arbetsgivarorganisationens kritik mot 50-begränsningen.

–Dock löser inte de föreslagna ändringarna allt för berörda företag, och det finns fortfarande verksamheter som kommer vara fortsatt hårt drabbade av rådande restriktioner även efter de aviserade lättnaderna. Därför är det viktigt att arbetet med ytterligare lättnader sker skyndsamt från regeringen, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.

Så länge som restriktioner och rekommendationer kvarstår kommer besöksnäringen inte ur sin värsta kris någonsin, menar Siljhammar.

– I avsaknad på fler lättnader i närtid är det avgörande att de ekonomiska stödåtgärderna, främst omställningsstödet,  förlängs för att förhindra ännu fler konkurser och en stegrande massarbetslöshet.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...