Köksmästare
Vår Gård
Vill du jobba inom hotell, restaurang och möten och bli en del av en innovativ verksamhet som präglas av stolt historia, stora hjärtan och stark framtidstro? Vår Gård är mitt i en spännande förändringsresa mot att bli en levande mötesplats för alla. Vår vision är att bli Sveriges främsta destination inom hållbara mat- och mötesupplevelser med människor i fokus. Är du redo för en ny utmaning? – då hämtar vi upp dig på vägen.
Historia & Nutid
Vår Gård ligger vackert belägen i Saltsjöbadens kulturhistoriska område och bär på en lång historia. Redan 1926 förvärvades Vår Gård av Kooperativa förbundet och blev kursverksamhet för utbildning av KF:s butikspersonal och chefer. Nya pedagogiska metoder uppstod i lärandet där konst, kultur och estetik kom att berika mötet mellan människor. Att samverka i grupp skapade nya idéer, kreativitet och värdefulla relationer inför framtiden.
Här lades grunden för en stark värdegrund och företagskultur som lever kvar än idag. Vår Gård sätter alltid det mänskliga i fokus och värdesätter ansvarstagande, omtanke och engagemang. Genom ett genuint intresse för gäster, medarbetare och miljö blir upplevelsen på Vår Gård personlig och hållbar genom alla led.
Idag är Vår Gård en modern svanenmärkt hotell- och konferensanläggning med fokus på möten mellan människor. Både stora som små företag samt privata sällskap återkommer för det varma mottagandet och de vackra miljöerna där kultur, gastronomi och hållbara upplevelser går hand i hand.
Om tjänsten:
Nu söker vi en talangfull och driven köksmästare som vill vara med och utveckla och optimera nya och befintliga koncept inom Vår Gårds restauranger. Vår matfilosofi är ganska enkel och lägger stort fokus på lokala råvaror i säsong för högsta kvalité och hållbarhet. Tillsammans med vår Food & Beverage Manager kommer du vara med om ett spännande nytt projekt och forma vår nya á la carte restaurang och bar som öppnar under 2021. Här kommer våra gäster få en unik upplevelse med god mat och dryck i vår vackra sekelskiftesvilla Skärtofta med utsikt mot havet. Din viktigaste uppgift blir att ansvara för drift, utveckling och resultat av Vår Gårds köksteam och matfilosofi samt att hitta nya möjligheter som leder till ökad lönsamhet.
Vad kan vi erbjuda dig?
En varm och inkluderande arbetsplats med glada kollegor och härliga gäster. Stora möjligheter till utveckling för dig som vill växa i din yrkesroll, men även som person. En kreativ och inspirerande arbetsmiljö i vackra byggnader och natursköna omgivningar. Vi värnar om allas lika värde och är lyhörda inför varandras behov och välmående. Vår Gård har en stark ägare i KF koncernen där kollektivavtal, tydliga policys och förmåner bidrar till en trygg och förmånlig anställning.
Vad förväntar vi oss av dig?
Att du har ett genuint intresse för människor och förstår att du är en viktig del av gästupplevelsen. Som medarbetare delar du våra värderingar och vill vara med och driva utvecklingen framåt. Du är nyfiken, ansvarsfull och vågar ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och är en god kollega som gärna hjälper till när det behövs.
Kvalifikationer och egenskaper:
Minst 5 års erfarenhet som kökschef eller liknande tjänst.
Stor kunskap om råvaror, hållbarhet och kostnadskontroll.
Du är kreativ, älskar mat och värdesätter hög kvalité.
Du drivs av att se resultat och lönsamhet.
Som ledare är du lyhörd och mån om dina medarbetare.
Lätt för att jobba med interna och externa nätverk.
Bra på att kommunicera och behärskar både svenska och engelska.
Dina ansvarsområden:
Köksteam
Hotellfrukost
Konferensmenyer
Vincafé
Festmenyer
Events & Catering
Lager
Restaurang Skärtofta, meny och matkoncept (nyetablering 2021)
Bar Skärtofta, barmeny (nyetablering 2021)
Arbetsuppgifter:
Personalansvar, rekrytering och utbildning.
Bruttovinster enligt budget, vilket innefattar menykalkylering.
Schemaläggning (Caspeco)
Resultatansvar för köket och dess funktioner.
Ansvar för rapportering till ekonomifunktionen och F&B manager gällande egna avdelningen.
Ansvar för att en hög service- och kompetensnivå upprätthålls på de egna avdelningarna.
Bemanningsoptimering
Tidrapportering/löneredovisning till ekonomiavdelning.
Att hålla avdelningsmöten enligt mötesstruktur.
Delaktighet i driftsmöten för Vår Gård.
Att tillsammans med övriga avdelningschefer ombesörja för att kvalitén på F&B avdelningarna håller högsta kvalitet.
Se till att rutiner och policys följs och finns nedskrivna inom det egna ansvarsområdet.
Som köksmästare rapporterar du direkt till F&B Manager Liam Ginnane.
Villkor:
Tjänsten är på heltid med tillämpad provanställning i 6 månader.
Arbete sker dagtid, kvällstid och helger enligt schema.
Anställningsstart omgående eller enligt överenskommelse.
Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.
Sista ansökningsdag 04 september 2021.
Skicka din ansökan eller frågor om tjänsten till:
Liam Ginnane, Food & Beverage Manager
liam.ginnane@vargard.se
Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook
:quality(85)/https%3A%2F%2Fwww.besoksliv.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2Fstage_1200x628px_mindre.jpg)
:quality(85)/https%3A%2F%2Fwww.besoksliv.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FHP-Logo.jpg)
:quality(85)/https%3A%2F%2Fwww.besoksliv.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2FHome-Hotel-Logotype-5-scaled.png)
:quality(85)/https%3A%2F%2Fwww.besoksliv.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F03%2Fdowntown_camper_by_scandic.png)
:quality(85)/https%3A%2F%2Fwww.besoksliv.se%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F11%2Floggor_alla.jpg)