Annons

Clarion Hotel Malmö Live + Sandra Mastio = Sant

zoom Jens Lyckman, vd Clarion Hotel Malmö Live, och Sandra Mastio
Jens Lyckman, vd Clarion Hotel Malmö Live, och Sandra Mastio
NYHETER. Clarion Hotel Malmö Lives sommarsatsning, takbaren The Terrace, når nya höjder till sommaren när namnkunniga kocken Sandra Mastio inleder ett samarbete med hotellet.
Annons

85 meter höga Clarion Hotel Malmö Live, vid Malmö Central har bjudit på Sandra Mastios kök redan under julbordssäsongen i vintras. Hotellets vd Jens Lyckman var pigg på att fortsätta samarbeta.

– Sandra föreslog en pop-up version av hennes pizzarestaurang Mastio, som finns i Limhamn och snart öppnar på fler ställen, skulle passa på The Terrace. En så bra idé! , säger han.

The Terrace invigdes under förra sommaren och blev snabbt en både välbesökt och festlig destination i Malmö, men det fungerande bättre dryckesmässigt än den dåvarande matsatsningen.

– Vi fick inte maten att flyga lika bra som drycken så därför passar det här samarbetet med Mastio så bra, vi behövde hjälp på den fronten. Detta är två etablerade varumärken som möts och kan dra nytta av varandra, man får vara snabbfotad och hitta en partner som passar, säger Jens Lyckman.

Hur är läget för besöksnäringen i Malmö och hur påverkas hotellet av det nuvarande ekonomiska läget?

– Det är ju tuffare tider nu, folk spenderar lika mycket pengar men det har varit tre, fyra kanske fem omgångar med ganska tunga prishöjningar på råvaror. Och sen energipriserna på det, det blir helt enkelt mindre kvar på uträkningens sista rad. Allt är en avvägning, säger Jens Lyckman.

Vad är dina förhoppningar inför 2023?

– Jag ser positivt på bokningsflödet, i likhet med föregående år så bestämmer sig folk ganska sent. I och med att den svenska kronan är så svag får vi många danska gäster till oss här i södra Sverige och till Clarion Hotel Malmö Live. Jag är på det stora hoppfull inför 2023, jag hoppas att läget med råvaror och energi stabiliseras.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...