Annons

Han ska göra Kalmar till en starkare evenemangsstad

zoom Pär Israelsson, evenemangschef Destination Kalmar. Foto: Destination Kalmar
Pär Israelsson, evenemangschef Destination Kalmar. Foto: Destination Kalmar
KARRIÄR. "En stad som de boende trivs i, är också en stad som är attraktiv att besöka." Det säger Destination Kalmars Pär Israelsson, som fått titeln evenemangschef.
Annons

Grattis till nya jobbet, där du nu blir ”ännu mer chef”. Berätta.

– Jag blir evenemangschef, en ny titel här i Kalmar, säger Pär Israelsson.

Nu hamnar evenemang och idrottsturism under ett och samma tak, vad innebär det i praktiken?

– Att vi inför en helt ny evenemangsstrategi i Kalmar där vi inte gör skillnad på idrottsevenemang och andra arrangemang. På samma sätt organiserar vi nu vårt arbete inom Destination Kalmar.

Du har sagt att ni blir mindre sårbara om ni samordnar er. Vad menar du med det?

– Vi blir mindre bräckliga när vi är en stor enhet. Nu kan vi överbrygga eventuella informationsmissar i och med att vi har en chef, en projektledare och en marknadskommunikatör. Vi jobbar tätt tillsammans och försöker fokusera på olika områden och ta in kompetens utifrån det.

Är du själv idrottsintresserad?

– Jag är gammal idrottskille så det känns helt naturligt. Men, jag är ju absolut inte ensam om det här.

Hur ska Kalmar bli en ännu starkare idrottsstad?

– Vi ska se över alla områden och bli en starkare evenemangsstad i stort. Det väcker till exempel stort intresse när vi arrangerar olika matevenemang. Det gäller att försöka hitta något för alla intressen.

Flera år i rad har Kalmar utsetts till Sveriges sommarstad. Hur ska ni behålla den positionen?

– En del av anledningen till att vi fått den utmärkelsen är att kalmarborna är så stolta över sin stad. Vi ska alltså fortsätta göra evenemang som också kalmarborna vill ha. En stad som de boende trivs i, är också en stad som är attraktiv att besöka.

 Hur vill du utveckla Kalmar ytterligare?

– Vi vill bli en så attraktiv stad som möjligt för arrangörer, det innebär också en ständig dialog med idrottsförbund och andra arrangörer. Vi vill hitta evenemang som kan komplettera dem vi redan har. Sommarsäsongen här är urstark, där kan vi knappt få in mer. Så, vad vi ska fokusera på är hur vi utvecklar oss över hela året. Vi är bra på evenemang inne i stadskärnan, vår styrka har alltid varit att jobba med de förutsättningar stadens naturliga arenor ger.

… och vad vill du bevara?

– Vi har haft en fantastisk resa de senaste 15 åren vad gäller evenemangen, vi har ett antal stora starka evenemang som Iron Man, Kalmar Grand Prix, Kalmar Stadsfest och så vidare, dessa vill vi göra lite bättre för varje år, säger Pär Israelsson.