Annons

”Allt på en gång – precis som man gillar”

zoom Lars Niklasson är ny köksmästare på Näsby Slott.
Lars Niklasson är ny köksmästare på Näsby Slott.
KARRIÄR. Näsby Slott och Lilla Slottskrogen har fått en ny köksmästare i form av Årets kock-finalisten Lars Niklasson. Besöksliv ringde och gratulerade.
Annons

Näsby Slott utanför Stockholm är en del av Stockholm Meeting Selection och välkomnar både konferensgäster och restaurangbesökare. Lars Niklasson ser fram emot att leverera enkel, men vällagad, mat till dem alla.

Grattis till jobbet som köksmästare! Du började den 1 maj, hur har det gått?

– Det har varit full ös sedan dess med att direkt byta alla menyer, försöka komma in i rutinerna så mycket som möjligt, lära sig stället samt rekrytera lite. Allt på en gång precis som man gillar det!

Alltid en utmaning

Lars Niklasson har erfarenhet från restauranger som Brutalisten, Emmer och Lilla Ego samt Lejondals Slott. Men alla nya jobb innebär också nya utmaningar, menar han.

– Att hitta rätt med maten och leveransen för Näsby Slott och Lilla Slottskrogen. Vad människor gillar, vad jag vill laga för mat och så vidare.

Hur ser planen ut?

– Det ska få växa fram sakta från min sida. Vi utökar menyn och utbudet när vi känner oss säkra med de förändringar vi redan gjort. Och att vi är trygga med det. I slutändan vill vi kunna leverera ett bra utbud med bra kvalitet med enkel mat som människor gillar, både konferens och privatgäster.

Hur kommer man märka att du har tagit över? 

– Jag tror man redan märkt av det, en kort och enkel meny med mat man förstår. Nu ska vi landa lite i det och se hur vi tar det vidare.

Har du några speciella drömmar för restaurangen?

– Jag har många idéer och tankar, drömmar och visioner för stället men de håller jag för mig själv än så länge.

Konferens och festmarknad

Konferensgäster är idag den mest förekommande gästgruppen på Näsby Slott, som har både en konferens och festmarknad. Lilla Slottskrogen välkomnar a la cartegäster, och Lars Niklasson ser fram emot att utveckla Näsby Slott ytterligare som destination för mat och dryckesupplevelser.

Vad är det viktigaste med köket och restaurangupplevelsen på Näsby Slott?

– Viktigast för mig är att man får god, vällagad mat man förstår men gärna med en liten överraskning i form av en smak, textur eller liknande. Likväl som man vill att gästerna blir imponerade av spännande nyheter blir man lika glad när man tar en klassiker och får höra att det till exempel var den godaste ”vita sparrisen’’ de ätit.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter