Annons

”Är ett drömuppdrag för mig”

KARRIÄR. Som sjuttonåring praktiserade Therese Mårtensson på Globe hotel. Det gav mersmak. Redan efter en vecka hade hon bestämt sig för att satsa på en karriär inom hotellbranschen. Nu har hon rekryterats till vd för At Six i Stockholm.
Annons

Grattis till nya vd-jobbet, hur känns det?

– Tusen tack. Det känns otroligt fint.

Det sägs att Stordalen handplockat dig för uppdraget, varför? 

– Jag vill tro att det är på grund av min kompetens både inom hoteldrift men också inom ledarskap. Nu mer än någonsin behöver vi samla och vässa våra team. Pandemin har varit extremt tung för personalen som jobbar i drift och nu behöver vi skapa strukturer där vi verkligen upplever att vi bär varandra framåt.

Och vad fick dig att tacka ja?

– Detta är ett drömuppdrag för mig som älskar branschen.

Du har varit hotellchef på At six sedan det öppnade, nu växlar du upp. Vilka erfarenheten tar du med dig från tiden som hotellchef?

– Att jag har en djup expertis och förståelse för driften på At Six är en oumbärlig kunskap jag kommer ha användning för varje dag i mitt nya uppdrag. Dessa insikter kommer ligga som grund när nya strategier jobbas fram.

Vad blir viktigast i ditt uppdrag?

– Kortsiktigt: Ta oss igenom och ur pandemin (på god väg), Rekrytera och organisera, Säkerställa att våra gäster kommer tillbaka. Och långsiktigt, att befästa vår position som Stockholms bästa premiumhotel.

Vad gjorde du första dagen på jobbet i din nya roll?

– Jag vet exakt vad jag gjorde! Jag började morgonen med att boxas med min PT, Ubaldo Ninjo. Sen gick jag till kontoret och började jobba med min plan för vad jag ville få gjort inom mina första tre månader, där organisation stod överst på listan. En förutsättning för att lyckas med våra mål kräver att vi har rätt personer på rätt plats och nu behöver vi växla upp och hitta fler serviceambassadors och även se över organisationen och inte bara gå tillbaka till att anställa de positioner vi hade förut. Slutet på dagen mejlade jag en fd VD till mig som jag har enorm respekt för och frågade om han kunde tänka sig att bli min mentor- han sa Ja.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast?

– Jag längtar mest efter den dagen när alla våra outlets är fulla med gäster! Fest på taket, företagsevent i vår eventyta stor middag och tal, fulla bareroch kanske en intim spelning i vår listening lounche blandat med stadsbesök och artister.

När insåg du att du ville jobba i hotellbranschen?

– När jag var 17 år gammal och praktiserade på Globe hotel och fick ta hand om U2 som hade konsert i Globen. Jag minns att jag fick ca 50 biljetter av deras manager och bjöd alla mina vänner och deras vänner. Arenahotell är så fantastiskt kul och jag minns att jag tänkte att det var ju helt galet att få ha så kul på jobbet och få betalt. Efter min första vecka på praktiken hade jag bestämt mig för att jag skulle bli receptionschef som jag även blev några år senare.

Vilka tre ord definierar dig som chef?

– Passionerad, modig och äkta

Hur ska du få med dig personalen?

–  Genom att skapa en trygg arbetsplats för våra medarbetare som i sin tur skapar en arena för att vara kreativa, ta intitiativ och förmåga att fatta beslut.

Vad har du för mål och ambitioner med At Six?

– Mitt mål är att skapa en samtida och internationell hotell-produkt med en ambition om att leverera en premiumupplevelse i modern och relevant kontext. Detta skall vi göra genom att fortsätta vara tydliga genom vårt DNA där högkvalitativ och progressiv mat & dryck, populärkultur och wellness är en röd tråd. Vår väg framåt är att jobba inifrån och ut dvs skapa förutsättningar för vårt team att fylla hotellet med upplevelser som går i linje med vad At Six är.

Berätta om din bakgrund, vad gjorde innan du började jobba på hotellet?

– Då jobbade jag som Hotel Manager på Clarion Amaranten där uppdraget var dels att hålla i en omfattande renovering men också arbeta mycket med företagskulturen och värderingar då hotellet gick från att ha varit First hotel till att bli en del av Clarion. Innan det var jag med och öppnade Clarion Arlanda som i sin tur ledde till ett projektuppdrag och jobba med pre-opening för två Clarion hotel i Norge.  Det är ju en hat kärlek att öppna hotell, efter varje öppning tänker jag alltid att det där var sista gången men sen efter ett par år senare så kommer suget att skapa något från början tillbaka igen och jag kommer på mig själv att vara mitt i byggdammet och skapandet igen.

Står At six inför några förändringar?

– Inte förändringar men förädlingar. Vårt DNA är fantastiskt och här är vi trygga. Jobbet framåt är att låta vår kultur och vårt DNA göra sitt jobb i mycket större utsträckning och skapa självförtroende i vad vi är.

Vilket tips skulle du ge till en ung person som vill göra det du gör i framtiden?

— Ta reda på vad som är viktigt för dig och vad du drivs av. Är det att bli VD som är målet men det kanske inte spelar så stor roll vilket hotell det är så ser karriärsvägen dit lite annorlunda ut än min. För mig har varumärke, värderingar och att hela tiden viljan att lära mig mer varit drivande mer än VD titeln. Men mitt tips är att oavsett vad som driver dig är:

– Se till att ha en bra chef vars drivkraft är att se till att sin personal utvecklas och utmanas. Berätta om dina mål och vad du vill framåt, du måste vara beredd att göra jobbet som krävs. Det tar tid och uppoffringar från annat.

Och slutligen – nu lättar restriktionerna, vad tror du att det kommer att innebära för hotellbranschen?

–  För At Six hoppas jag att det innefattar en sak: FEST, äntligen får våra gäster stå upp och ta ett glas vin och mingla med kollegor och vänner, sitta fler än 8 vid borden och prata med vem de vill. För branschen i sig så ser vi ett behov av att mötas och det har redan börjat boka på rejält på mötessidan. Jag hoppas att vi snart är tillbaka på 2019 års fina siffror och beläggning.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...