Annons

Han vill bjuda gästerna på show

zoom Fredrik Olsson, restaurangchef på Bord27 i Göteborg. Foto: Pressbild
Fredrik Olsson, restaurangchef på Bord27 i Göteborg. Foto: Pressbild
KARRIÄR. Fredrik Olsson började i branschen redan som 13-åring. Nu tar han rollen som restaurangchef på Orrmyrgruppens punkigaste krog, Bord27 i Göteborg.
Annons

Det har gått en lite mer än en månad sedan du började på Bord27, hur känns det?

– Det är skithäftigt. Jag har själv varit här under många år som gäst, och också sneglat på stället och känt att jag skulle vilja jobba här. När sedan Peter Orrmyr hörde av sig och ville ta en kaffe med mig, och de visade sig att de sökte en restaurangchef, så var valet ganska enkelt, säger nya restaurangchefen Fredrik Olsson.

Fredriks Olsson resa genom restaurang- och hotellbranschen började då han var 13 år. Första jobbet var i disken på helgerna på restaurangen Palace i Brunnsparken i Göteborg, som drevs av hans pappa.

Senast kommer han från Gogogaga, restaurangen på våning 26 i Hotell Jacy’s i Göteborg, där han arbetade som hovmästare.

Är det här ditt första jobb som restaurangchef?

– Jag har pendlat lite grann mellan hovmästare och restaurangchef tidigare, så jag har provat på rollen en hel del. Lite erfarenhet har jag hunnit samla på mig, så är inte ett sådant stort steg för mig.

Vad har du för planer i din nya roll på Bord 27?

– Det är redan en av Göteborgs bästa krogar, så det handlar om att låta tåget fortsätta och gå, att förädla och lägga en sista touch på det. Det har tuffat på i åtta år och är fullbokat varje dag. Det mesta är redan stabilt, vilket är skönt och bekvämt. Det är så sällan man kommer in och det är så, säger han och fortsätter:

– Det är som alltid, man få finjustera lite här och där, lägga till lite finess. Att utöka den personliga delen i servicen. Vi är ju en liten restaurang, en kvarterskrog, med avslappnad service och mycket kunnande. Vi ska fortsätta med den känslan med vällagad mat och personlig, trevlig service.

Bord27 har också blivit kända för sin rätt så utstickande spellista?

– Ja, den är omtalad. Ur högtalarna kan det vara allt från tung hiphop till hårdrock, och det är inte jättelåg volym, säger Fredrik och skrattar.

– Av alla de ställen jag har jobbat på, så är det på det här stället aldrig någon som ber oss sänka musiken. Musiken bara passar in. Det är lite av ett genidrag sedan starten. Det är så konstigt att det blir rätt.

Har du lagt själv till någon låt?

– Den senaste är Beasty Boys med ”Sabotage”.

Varför fick just du det här jobbet, tror du?

– Jag är ju lite speciell när jag serverar. Jag är öppen, väldigt energisk och gillar en show. Jag tycker att när man går ut och äter ska man få ”dinner and a show”. Det är nog det som har fallit dem i smaken.

Det låter som du passar rätt bra ihop med krogens spellista?

– Ja, vi har skoj. Det är väldigt roligt på jobbet, säger Fredrik Olsson.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter