Annons

Hotellälskande IT-specialist på nytt jobb

zoom Lena Axelson är ny Head of Web på BWH Group
Lena Axelson är ny Head of Web på BWH Group
KARRIÄR. Från chartersol till säkerhetsfrågor inom IT. Lena Axelsons resa inom besöksnäringen fortsätter mot nya mål. Nu blir hon Head of web i Skandinavien för BWH Hotel Group.
Annons

BWH Hotel Group består av de tre hotellkedjorna World Hotels, Best Western Hotels och Resorts och Sure Stay Hotel Group och innefattar både svenska och internationella destinationer. Lena Axelson kommer närmast från IT konsultbolaget Sogeti men jobbade på Ving i över 20 år innan dess så tjänsten på BWH Group innebär en efterlängtad återkomst till resebranschen.

Grattis till ditt nya jobb! Berätta, vad innefattar tjänsten?

– Tack! Min titel är ”Head of Web” och jag kommer under det närmaste året att jobba i det nya projektet med att ta fram en helt ny skandinavisk webbplats för Bestwestern.se, no och dk. Jag är även rekryteringsansvarig till mitt team. Därefter kommer jag att ansvara för den nya webbens förvaltning och förbättringar.

 Vilka av dina egenskaper är dina största styrkor på jobbet skulle du säga?

– Jag är bra på att se olika intressenters perspektiv med kunden/hotellgästen i fokus och att sätta mig in i respektive intressentgrupps olika behov. Jag tar input från samtliga intressentgrupper i mitt arbete, för att bygga en så optimal webbplats som möjligt.

Hur skulle dina kollegor beskriva dig?

– Som driven, energisk, glad och envis.

Och de mindre bra egenskaperna?

– Jag kan bli rastlös om det går för långsamt eller när någon positiv förändring som vi kommer på inte går att genomföra av en eller annan anledning.

Du har lång erfarenhet från besöksnäringen och har jobbat på både Sunwing Resort Hotels och för Ving, vad är det med den här branschen som du tycker om?

– Ja, jag har jobbat i resebranschen i nästan hela mitt liv. Det är en positiv anda och en härlig produkt att jobba med resor och hotellvistelser.

Vad var ditt första jobb i branschen?

– Jag hade ett flertal korta jobb som ung men mitt första riktiga heltidsjobb efter universitetet var som sportvärd på Sunwing Resort hotels på Mallorca.

Hur ser du på framtiden för besöksbranschen just nu, vad hoppas du på?

– Att alla oroligheter med pandemi och krig och annat elände tar slut och att vi kan komma i gång att resa som vi vill igen och njuta av vår stund på jorden.

Kriget i Ukraina har som bekant ökat oron för cyberattacker och dataintrång i Sverige, har det påverkat ditt jobb och har ni ändrat några arbetsprocesser i samband med det?

– Jag är medveten om detta, vi har inte varit drabbade. Eftersom vi bygger en ny webb helt från grunden så tar vi säkerhetsaspekten på stort allvar och bygger enligt senaste standard för bästa säkerhet.

Vad är det viktigaste med att ta fram den nya webbplatsen?

– Att våra gäster lätt kan boka sin hotellvistelse och att det går snabbt samt är tydligt och snyggt. Det är också viktigt att våra medlemmar lätt kan nå sin ”Min sida” och se sina medlemspoäng och boka gratisnätter. Jag vill även underlätta för webbredaktörerna genom att ta fram ett par nya CMS-verktyg som gör deras jobb enklare, roligare och snabbare. Ett mål är också att hotellägarna ska vara stolta över vår webbplats.

Och du söker nya medarbetare, vilka egenskaper ska de ha?

– Jag söker kollegor med spetskompetens inom sitt område och som har en positiv inställning. Personer som gillar att kavla upp ärmarna och som är nyfikna på kunden och som vill jobba nära affären. Med de egenskaperna kommer de passa utmärkt in i vårt team här på huvudkontoret.

Jag måste passa på att fråga, med din erfarenhet från hotellbranschen – vilket är ditt favorithotell utanför Sverige?

– Det ligger vid havet, har pool och träningsmöjligheter med en skön säng och en riktigt bra frukost. Berjaya Langkawi Resort i Malaysia som ligger ensligt i exotisk skog, Sunwing Resort Makrigialos på Kreta som ligger på en klippa vid havet och Dunamar apt. i Monte Gordo, Portugal som är beläget vid en fantastisk sandstrand ligger nära till hands. Och jag söker vidare.