Annons

Nu ska Sabina placera stammishotellet på kartan

zoom
"Så härligt!" Sabina Sjöberg lämnar världens bästa jobb – för världens bästa jobb. Foto: Pressbild
KARRIÄR. 31-åriga Sabina Sjöberg har gjort en riktig raketkarriär inom Nordic Choice. Nu väntar nästa tunga uppdrag: under våren tillträder hon som vd för stammishotellet Mektagonen i Göteborg.
Annons

I dagsläget är hon kvar på designhotellet Clarion Hotel Post där hon de senaste åren varit Style Manager med ansvar för gästernas trivsel. Men snart är det dags för Sabina Sjöberg att röra sig vidare. Under våren lämnar hon Göteborgs innerstad och förflyttar sig några kilometer söderut efter att ha handplockats för rollen som vd för Clarion Collection Hotel Mektagonen.

Grattis till nya uppdraget! Hade du väntat dig att bli tillfrågad?

– Tack snälla och nej, inte alls. Det var inte riktigt där mitt sikte var inställt. I framtiden såklart, men inte nu. Jag är otroligt tacksam för att Nordic Choices ledning ser den potentialen hos mig. Samtidigt är jag såklart väldigt ödmjuk inför uppdraget.

Vad är det främst som lockar med ditt nya jobb?

– Jag ser väldigt mycket fram emot att vara med bredare i organisationen. Det känns jättekul att få vara med att placera Mektagonen än mer på kartan, teamet på plats har bara påbörjat den roliga resan efter pandemin och det känns väldigt kul att få sluta upp med dom och fortsätta det arbetet tillsammans. Att jag själv dessutom ska få lära mig massor av nya saker gör ju det hela fantastiskt kul!

Hur ska du placera hotellet på kartan?

– Jag är en obotlig optimist och älskar människor. Det handlar om att skapa ett team som vill och framför allt vill göra det tillsammans. Där ligger mitt främsta fokus. Att vara med och bygga ett team som också vill förflytta Mektagonen och utveckla det till en levande mötesplats för både de lokala gästerna och de på resande fot.

 Du går från Style Manager till vd – hur stort steg är det för dig?

– Det man behöver ha med sig är att Style-avdelningen på Post är väldigt stor. När vi går fullt är det cirka 80 personer som ingår i teamet och det är en utmaning att få det att synka på alla plan. Det tror jag att jag kan ta med mig mycket erfarenheter från. Det här är självklart ett helt annat uppdrag och ett stort steg i den bemärkelsen, men Clarion Post upplever jag har förberett mig väl. De bitarna som jag inte kan i nuläget har jag ett grymt team runt mig som kan lära mig, så det tror jag kommer gå hur bra som helst!

Vad var det som lockade dig till hotellbranschen från början?

– Ja, det där är en lite knasig historia. Efter studenten började jag jobba på kafé, skaffade barn, byggde hus och hela den biten. När jag sedan skulle börja jobba igen efter mitt andra barn sökte jag jobb som Style Supervisor på Clarion. Det var först under intervjun som jag insåg att det innebar att jag skulle jobba med städning. Så grön var jag när det gällde olika titlar! Men från den dagen har jag fullkomligt älskat mitt arbete.

Vad är det som gör att du trivs?

– Det är självklart människorna. Den sköna mångkulturella mixen av folk är så galet härlig och lustfylld. Det är verkligen ren glädje! Jag skrattar massor varje dag och är lyckligt lottad som får gå till jobbet varje dag och möta dessa fantastiska människorna. Man kan säga att jag med största sannolikhet kommer att gå från världens bästa jobb till världens bästa jobb. Så härligt!

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...