– Jag älskar att skapa en speciell stämning för gästerna. Att få dem att lämna restaurangen med ett leende är det som driver mig i mitt arbete som kallskänka med ansvar för frukostserveringen vissa dagar.
Maryana Ursulowih kom till Sverige för två år sedan med sin familj och började arbeta på Lundsbrunn för ett år sedan, mycket tack vare sin SFI-lärare Gunbritt.
– Hon tipsade min chef Rickard om att jag och några andra från Ukraina hade god erfarenhet från branschen och sökte jobb. I Ukraina arbetade jag som konditor och bakade tårtor och desserter. Gästernas leenden var den bästa belöningen. Det är samma känsla jag strävar efter här i Sverige – att göra kunderna glada och nöjda.
Viktigt att älska det du gör
Maryana vill uppmuntra andra från Ukraina att söka jobb inom hotell och restaurang. Det är viktigt att inte vara rädd, även om man inte kan språket, menar hon.
– Jag har fått mycket hjälp av mina vänner och kollegor att förbättra min svenska. Jobbet har dessutom hjälpt mig att förstå det svenska samhället bättre. Jag älskar mina kollegor, min chef och alla mina vänner här. Vi har blivit som en liten familj och det gör jobbet ännu mer meningsfullt, säger hon och fortsätter:
– För mig är det viktigaste att man gillar sitt arbete och älskar det man gör. När allt fungerar som det ska, blir arbetet som bäst och livet på arbetsplatsen blir som en andra familj. Det är den känslan som gör att jag trivs så bra här i Sverige och på jobbet.
På sajten En karriär tack kan du möta fler människor som hittat en karriär inom besöksnäringen.