Annons

”Vill styra Fregatten mot nya mål”

zoom Jessica Johansson blir ny vd för Clarion Collections Hotel Fregatten i Varberg.  Foto: Pressbild
Jessica Johansson blir ny vd för Clarion Collections Hotel Fregatten i Varberg. Foto: Pressbild
KARRIÄR. Den första juli tar Jessica Johansson över som vd för Hotel Fregatten i Varberg. Hennes karriärresa har gått via The Wedding Planning Academy i London, marknads- och försäljningschef i Bryssel till Business Opportunity Manager i Falkenberg.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det? 

– Tack snälla! Det känns spännande och helt fantastiskt. Jag ser fram emot att sätta igång!

Vad fick dig att tacka ja till jobbet? 

– Att bli en del av Nordic Choice Hotels är lite av en ”dream come true”. Jag har alltid varit fascinerad av deras företagskultur och värdegrundsarbete. De värnar lika mycket om gästerna som om personalen, samhället och miljön. Fregatten i sin tur är en riktig hotellpärla på Varbergs bästa location, med ett otroligt starkt team på plats.

Vad blir viktigast i ditt uppdrag? 

– Mitt fokus kommer att ligga på att teamet ska fortsätta att utvecklas och att vi tar nya steg mot ännu högre kvalitet och innovation. Jag vill att Fregatten ska fortsätta att vara den naturliga mötesplatsen.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast? 

– Att lära känna teamet, hotellet och gästerna. Jag tycker att det ska bli väldigt kul att bli en del av Clarion Collection familjen och fantastiska Nordic Choice Hotels.

Kommer pandemin att utgöra en extra stor utmaning? 

– Förhoppningsvis har vi den värsta tiden för vår bransch bakom oss. Det kommer en tid efter pandemin och den är snart här och då är vi alla redo att fortsätta leverera de bästa gästupplevelserna.

När insåg du att du ville jobba i hotellnäringen? 

– Hotell har så länge jag kan minnas fascinerat mig och från det att jag började arbeta inom hotellbranschen så har jag känt att det är här jag hör hemma.

Vad för typ av ledare är du? 

– Jag hoppas att jag upplevs som engagerad, prestigelös och energifylld. Jag är en do:er som inte är rädd för att kavla upp armarna och rycka in där det behövs, när det behövs.

Vad har du för mål och ambitioner med Fregatten? 

– Jag vill förvalta det fina arbete som redan lagts ner samtidigt vill jag vidareutveckla och styra Fregatten mot nya mål. Försäljning ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att skapa nya relationer.

Vad betyder jobbet för dig? 

– Just nu är jag föräldraledig och det känns jättekul att efter en fin tid med familjen ta sig an och utveckla en sådan pärla som Fregatten, tillsammans med duktiga medarbetare.

Du har en lite ovanlig bakgrund som bland annat wedding planner, försäljningschef på Scandic Grand Place i Bryssel och hotellchef på First Hotel Mårtenson. Vilka erfarenheter tar du med dig från dina tidigare jobb? 

– Det stämmer, jag är utbildad inom wedding & event planning och nu senast kommer jag från en tjänst som hotellchef på First Hotel Mårtenson i Halmstad, där jag fungerade som platschef. Jag har gjort mycket spännande genom åren och den röda tråden genom mina tidigare yrkeserfarenheter är att jag alltid har fokuserat på att ge människor deras bästa möjliga upplevelser. Jag har arbetat på olika typer av hotell, i olika typer av städer, i olika typer av roller- den erfarenheten och flexibiliteten har jag med mig i bagaget till Fregatten.

 Hur kommer Fregattens gäster märka att du tagit över som vd och hotelldirektör? 

­ – Det kommer att vara en skånska istället för en göteborgska som nu sprider god stämning till gästerna.

Hur ska du få med dig personalen? 

– Genom mitt engagemang, min positiva inställning och genom att se möjligheterna, det smittar gärna av sig.