Annons

Affärsområdeschef till Lisebergs Restauranger

Liseberg AB

Liseberg och Affärsområde Restaurang
Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.

Inom Liseberg finns totalt sju affärsområden; Restaurang, Fast food, Attraktion, Spel, Shopping, Underhållning och Boende. Inom Affärsområde Restaurang ingår parkens samtliga tio restauranger samt showkrogen Rondo och Lisebergs Personalrestaurang. Affärsområdet omsätter årligen ca 210 miljoner, och leds strategiskt av en affärsområdeschef. Som stöd finns ett antal restaurangchefer, en executive chef samt en koordinator. För att den operativa verksamheten ska fungera operativt finns även ca 60 årsanställda samt upp till 500 säsongsanställda medarbetare.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill ta Lisebergsgästens mat- och dryckesupplevelser mot nya mål. I din roll som affärsområdeschef påverkar du i allra högsta grad gästens helhetsupplevelse, där du verkar i en större sammanhang och dessutom förväntas ha en övergripande och tydlig strategi för ditt affärsområdes utveckling och framtid.

På Liseberg finns tematiserade restauranger, och din roll är att säkerställa och utveckla ett helhetsperspektiv inom vårt restaurangutbud. Du skapar förutsättningar för goda ekonomiska resultat utan att åsidosätta hög kvalitet och fantastiska matupplevelser. I ditt ansvarsområde ingår personalansvar samt budget- och resultatansvar. Du ingår i Lisebergs operativa parkledning och rapporterar till vice vd.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen eller arbetslivserfarenhet som kan likställas med formell utbildning. Du har mångårig erfarenhet från chefsposition och har goda dokumenterade ledarerfarenheter där du kunnat kombinera drivkraft och mod med lyhördhet och transparens. Du är en rak och kommunikativ ledare som motiveras av att leda dina restaurangchefer mot tydliga och gemensamma mål, och kan visa goda resultat från strategiskt och operativt arbete inom restaurangbranschen.

Du behöver vara ambitiös och hungrig i din roll, men även ha en stor dos prestigelöshet, tålamod och förståelse för vår ägandeform och dess beslutsvägar. Du verkar för ett gott samarbetsklimat mellan chefer, medarbetare och arbetstagarorganisationer, och har bred kunskap inom de lagar och avtal som gäller inom restaurangbranschen. Det är meriterande om du har ett brett kontaktnät inom restaurangbranschen, och har ett brinnande intresse för mat- och dryckestrender.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vice vd Tina Resch på mobil 0706-34 81 77 eller på mail tina.resch@liseberg.se .

Välkommen med din ansökan senast den 29 september.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02