Annons

Affärsutvecklare med inriktning besöksmålsutveckling

Statens fastighetsverk

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

SFV förvaltar cirka 200 publika kulturhistoriska miljöer som slott, fästningar, museer, bruk, parker, ruiner, fyrar, kyrkor och fornminnen samt delar av åtta av Sveriges Världsarv. Det gör oss till svensk besöksnärings största fastighetsägare och en central aktör i landets kulturturism.

SFV:s tretton förvaltningsområden har ansvaret för att förvalta, bevara, tillgängliggöra och utveckla våra fastigheter. All verksamhet i våra besöksmål bedrivs av våra hyresgäster och andra externa aktörer. Utifrån myndighetens uppdrag och ramar, så skapar vi förutsättningar för dem att bedriva attraktiv och konkurrenskraftig publik verksamhet som tillvaratar och synliggör platsernas historiska värden.

Din roll
Din uppgift är dels att stärka och utveckla vår förvaltning i affärsmässiga frågor med fokus på verkets besöksmål. Det innebär bland annat att förse våra förvaltare med affärsmässiga beslutsunderlag samt att bistå dem i olika ärenden.

I din arbetsuppgift som affärsutvecklare ingår även att initiera och genomföra övergripande affärsmässiga åtgärder för att tillvarata de möjligheter och hanterar de utmaningar som det innebär att förvalta ett stort antal kulturfastigheter med starka immateriella värden.

Du arbetar i nära samarbete med en kollega, förvaltare och specialister, men även självständigt.

Som affärs- och besöksmålsutvecklare ingår du i SFV:s Projekt- och specialistavdelning. För närvarande utreds om det finns skäl att placera funktionen på annan plats i organisationen.

Din profil
Vi söker dig som har:

• Utbildning från högskola i affärsutveckling, destinationsutveckling eller annan disciplin som vi bedömer lämplig.
• Erfarenhet från strategisk och praktisk affärsutveckling.
• God kunskap i affärsekonomi inklusive kalkyler, analyser och bedömningar
• Erfarenhet från utveckling av immateriella värden, t.ex. varumärken och storytelling
• Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.

Ditt arbetsfält är brett. Det fodrar förmåga att vara metodisk, tänka strategiskt och agera taktiskt. Du behöver ha god kunskap om besöksnäringen och dess aktörer. Du kan verka utifrån de ramar och uppdrag som vi som myndighet har att förhålla oss till vilket innefattar hyresgäster och allmänhet. Självklart står du upp för den statliga värdegrunden.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

• Du är resultatinriktad, drivande och har god samarbetsförmåga.
• Du tycker om komplexa utmaningar, är uthållig och eftersträvar hållbara lösningar.
• Du är strukturerad och vet hur man håller många bollar i luften
• Du kan förmedla din kunskap och kompetens på ett engagerande och förtroendefullt sätt.
• Du är social och kan kommunicera med offentliga, affärsdrivande och ideella aktörer

Tjänsten är placerad i Stockholm. Det är möjligt att utgå från annan ort. Resor förekommer.

Mer information
Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-12-04 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontakt:
Annakarin Wiberg, Fastighetsdirektör
010-4787440
annakarin.wiberg@sfv.se

Claes Brunius, Affärsutvecklare
010-4787514
claes.brunius@sfv.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02