Annons

Chief Financial Officer

Helio

Nu söker vi en Chief Financial Officer till vårt huvudkontor. Vi driver idag verksamhet i Stockholm och Malmö på 11 olika enheter, och planerar att fortsätta växa i hög takt under de kommande åren.

Helio har funnits sedan 1998 och är ett av världens första coworking spaces. Idag är vi ett entreprenörsägt och -lett företag som jobbar brett inom den nya generationen av kontor. Vår affärsidé är att innovera och pusha gränserna för vad ett kontor kan vara, nu och i framtiden. I djupa partnerskap med fastighetsägare skapar vi unika kontorshus med hjälp av Sveriges bästa arkitekter, inbjudande lounger och coworking-ytor inspirerade av hotell och restauranger, mat- och dryckesupplevelser, inspirerande event, mötesrum, gym, podcaststudios, föreläsningar och mycket mer.

Nu söker vi en CFO för att förstärka vårt företag och vara med på de kommande årens tillväxtresa. Du kommer att ha övergripande ansvar för ekonomi & rapportering, vara en nyckelperson för systemhantering och vara en viktig del i utvecklingen av vår strategi framåt. Du är del av ledningsgruppen i företaget och rapporterar till VD. Vårt huvudkontor ligger på Skeppsbron i Stockholm. Ekonomiavdelningen idag består av CFO, redovisningschef och ekonomiassistent som externa konsulter.

Vi vill forma vad ett kontoret betyder i framtiden, och du kommer att hamna mitt i ett motiverat gäng med kollegor som tar sin uppgift både på fullaste allvar, och med en klackspark när det behövs.

Kvalifikationer:
Ansvar och arbetsuppgifter:

•  Verksamhetsstyrning mot organisationen där du bidrar med din affärs-, verksamhets- och ekonomikunskap. Även med analys av resultatet, framtagande av prognoser och kpi:er för att driva verksamheten mot uppsatta mål.
•  Redovisning, lön, budget och finansiering. Du kan din redovisning då du ansvarar för att leda års-, kvartals- och månadsbokslutsprocessen enligt K3 och koncernredovisning, samt stöttar ditt team då frågor dyker upp.
•  Arbetsleda och kravställa ditt team.
•  Finansiell och strategisk sparringpartner till VD och övriga i ledningsgruppen, där du är medlem.
•  Ansvara för uppsättning, integrationer och utveckling av våra affärssystem och BI tillsammans med produktchef.

Erfarenheter:
•  Minst 3 års erfarenhet från liknande roll
•  Erfarenhet från att ha arbetat inom serviceindustri
•  Dokumenterad förmåga av verksamhetsstyrning
•  Analytisk förmåga

Vem är du?
Du är driven, självgående och tycker det är spännande att jobba i ett entreprenöriellt och snabbt växande bolag. Vi befinner oss mitt i ett globalt skifte i hur kontoret kommer att användas i framtiden, vilket gör att vi är i en konstant fas av ‘rapid learning’ om hur vi bygger, utvecklar produkter, nästa steg i system/IT och mycket annat. Du har hög strategisk och analytisk förmåga, men tvekar inte heller att hjälpa till med detaljfrågor när det behövs.

Du drivs av en djup förståelse för affären och hur vi på ett långsiktigt och hållbart sätt kan bygga bolaget bättre över tid på både kostnad- och intäktssidan. Vi tror också att du drivs av en vilja att utmana etablerade branschsanningar och på riktigt vilja förändra vad ett kontor kommer att vara i framtiden.

Hos oss kommer du att:
•  Bli en del av ett snabbt växande företag där du kommer att stora möjligheter att påverka din egen roll
•  Vara med på insidan av ett globalt skifte i hur människor vill ha sitt kontor
•  Bli en del av Helio-familjen med roliga kollegor, regelbundna AWs och aktiviteter.

Anställningen är heltid med tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte innan du skickar in.

Om företaget:
Ända sedan 1998 har Helio strävat mot att bli den bästa platsen för att driva bolag och växa dina idéer. Idag har vi åtta platser med coworking spaces, eventytor, mötesrum och ett community med hundratals medlemmar, som spänner från ängelinvesterare till eSport-team och startups inom allt från drönare till ekologiskt kaffe.

Stora idéer skapas inte på egen hand, och genom att krocka branscher och människor tror vi att vi kan skapa miljöer för att växa ditt företag och nätverk. Vi vill vara en plats där ett möte vid kaffemaskinen eller en workshop kan bli det första lilla steget till något som kan förändra världen.

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02