Annons
Annons

Evenemangsansvarig till Vasamuseet

Statens maritima museer

Statens maritima museer (SMM) arbetar för att vidga människors världsbild genom det maritima och transporthistoriska kulturarvet. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet samt Järnvägsmuseet, men verkar också utanför museerna. SMM vill utveckla kunskap för att nå nya perspektiv och skapa oförglömliga upplevelser. Vi arbetar för ett öppet, inkluderande och demokratiskt samhälle.

STATENS MARITIMA MUSEER söker evenemangsansvarig till Vasamuseet

Dnr 2.3-2018-726

Vill du arbeta i en spännande arbetsmiljö med möjlighet att utveckla och utforma framtidens evenemangsverksamhet på Vasamuseet? Har du tidigare arbetat med liknande uppdrag och har ett stort intresse för service, upplevelser och kultur? Läs mer och se om rollen passar dig!

Om oss
Vasamuseet är ett av Sveriges mest kända besöksmål för en internationell publik och visar det bärgade och restaurerade skeppet Vasa. Våra besökare kommer från hela världen och genom ett engagerat och personligt möte skapar vi ett minne för livet hos dem i en unik miljö. När museet är stängt för dagen välkomnar vi, i nära samarbete med Vasamuseets restaurang, slutna grupper av olika storlek för en historisk upplevelse och middag vid sidan av skeppet.

Om tjänsten
Som evenemangsansvarig har du övergripande ansvar för planering, utveckling och uppföljning av Vasamuseets evenemangsverksamhet gentemot satta mål. Du utvecklar och kvalitetssäkrar Vasamuseets kvällserbjudande, inklusive innehåll, paketering, prissättning och leverantörer. I arbetet är en viktig del att vårda och utveckla Vasamuseets varumärke, inom ramen för evenemangsverksamheten. Du ansvarar för marknadsplanering- och aktiviteter, samt att initiera och vårda kundrelationer. Du ser även till att samordna och förvalta det löpande evenemangsarbetet med bokning, planering och genomförande, i nära samarbete med övriga medlemmar i teamet. Detta innebär att du arbetar operativt, taktiskt och strategiskt. Du ingår även i planering och genomförandet av evenemang samt bokningsfunktionen för dagverksamheten, även om huvuddelen av din tid ägnas åt övergripande arbete. Du samarbetar och har kontakt med många olika roller och funktioner både inom enheten och Vasamuseets organisation, såväl som externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med avslutad eftergymnasial utbildning och/eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med bokning, planering och genomförande av evenemang eller andra typer av arrangemang inom service- och/eller upplevelsesektorn, där du kan ge oss exempel på hur du tagit stort ansvar. Du har kunskap och nätverk i besöksnäringen, gärna inom företagsmöten och mötesindustrin, samt har erfarenhet av att bearbeta marknad och kunder genom olika typer av marknadsaktiviteter. Du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska som arbetsspråk.

Vi ser det som meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av marknadsföring och/eller projektledning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med prissättning och utveckling av erbjudandet mot kund. Då skeppet Vasa och dess samlingar är unika, ser vi gärna att du har förståelse för och erfarenhet av att arbeta i kulturellt känsliga miljöer. Om du även har erfarenhet av upphandling samt att hantera dialog och uppföljning av leverantörsavtal ser vi det som meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att bli framgångsrik i rollen behöver du kunna bidra och arbeta på olika tidshorisonter parallellt, samt har lätt för att analysera och identifiera möjliga vägar framåt. Du tar stort eget ansvar och planerar långsiktigt samtidigt som du har förmåga att hantera en flexibel arbetsdag med snabba förändringar. Du är kommunikativ och skapar förtroende genom att vara inlyssnande och drivande i dialogen. På så vis bygger du goda samarbeten och skapar varaktiga relationer såväl internt som externt. Du tar ansvar för ditt eget lärande och bidrar därmed till verksamhetens kontinuerliga lärande och utveckling.

Anställning
Tillsvidareanställning, heltid. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Arbetstider och placering
Huvudsakligen dagtid på vardagar, men tjänstgöring kvällar och helger ingår. Ob-tillägg utgår för kvälls- och helgarbete. Placering i Stockholm.

Tillträde
Tillträde 3 september 2018 eller enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön med ersättning för obekväm arbetstid enligt lokalt avtal.
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktpersoner
Martina Bruzelius, chef besöksutvecklingsenheten: 08-5195 4838

Fackliga kontaktpersoner
Eva Asplund, SACO, 08-5195 4825
Tony Andersson, ST: 08-5195 48 80

Ansökan
Ansök senast 3 juni genom att registrera din ansökan via länken till vår hemsida nedan. Första intervjuer planeras att hållas 13-14 juni.

Övriga upplysningar
Statens maritima museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. SMM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

SMM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02