Annons
Annons

Food & Beverage Manager

Clarion Hotels i Norden

Nordic Choice Hotels is the industry rebel and one of the largest hotel groups in the Nordic region. We do not believe in a standard hotel that suits everyone. With stylish Clarion Hotel, warm Quality Hotel, urban Comfort Hotel and more than 20 independent hotels, we let the guest choose from the full range of hotel experiences. We base our hotel operations on three equal bottom lines: People, Planet, Profit.

Vi söker Food & Beverage Manager til Clarion Hotels i Norden!
Vill du arbeta i Norra Europas mest kreativa och expansiva hotellkedja? Är du en person som tycker om utmaningar och strävar efter att vara unik? Nordic Choice Hotels har pushat innovation inom hotellmarknaden i åratal. Vi är övertygade om att stor talang kan komma från var som helst.
Detta är inget vanligt jobb. Detta är ett uppdrag som kräver enorma mängder passion, engagemang och mod. Du skall ta vårt FnB arbete till ännu högre höjder. Vågar du anta utmaningen?

Nedan förkortas tjänsten ”F&B Mgr”
Nordic Choice Hotels förväntar sig att du genomför ditt arbete med energi, mod och begeistring. Du uttrycker energi genom ett tydligt och dynamiskt kroppsspråk och en positiv utstrålning. Mod tillkännages genom ägandet av problem och en ”våga fråga” attityd. Slutligen ser vi att du är nyfiken och engagerad i allt och alla du möter, vilket summerar begeistring.

Att vara med och utveckla och rekommendera alla F&B inom Clarion såsom inom områdena konceptualisering, systematisering, följa upp, inspirera all F&B verksamhet inom Clarion Hotels i Norden. Du är delaktig i rekryteringar till huvudtjänster på de olika Clarion hotellen. Att göra ”ROI’s” för varje hotell (nya som existerande) för att ge möjliggöra för driften och varje enskilt hotell att lyckas med de resultat som de är målstyrda på. Du kommer att vara högst involverad i projektledning av nya som hotell som skall genomgå renoveringar inom F&B.

Ansvarsområden
• Leda arbetet för Clarion Hotels F&B del inom utveckling, avveckling, konceptualisering, KPI:er, förvaltning, systematisering av alla de olika F&B koncepten på Clarion, samt tillrättalägga möjligheter för smidiga implementeringar och uppföljning av alla koncept.
• Vid nyetableringar genomlysa marknaden så att rätt produkt och koncept implementeras på rätt ort och varumärke för ökad lönsamhet och mindre risk för kostsamma felsatsningar.
• Leda det dagliga arbetet för utveckling av såväl befintliga som nya investeringar av bolaget ”ByMarcus” där varumärken så som Norda & K&T ligger för att nämna några.
• Hålla en tätt dialog med Clarions Drift & kedje direktörer samt andra avd. så som inköp mm.
• Leda arbetet för Executive Chef för Sverige & Danmark.

Huvuduppgifter:

• Implementering av koncept och att varumärket efterlevs enligt Brand Manual.
• Aktivt arbeta mot KPI:er för ökad lönsamhet och nöjdare gäster genom benchmarking hotell emellan exempelvis index mätning på volymprodukter, inköps lojalitet, TREVPAR etc.
• Tillrättalägger för innovativa lösningar och följer upp hotellkedjorna för system inom F&B såsom PMI, TP, menybanken, byChoice, POS, menu engineering och benchmarking alliance.
• Aktivt arbeta fram koncept som har en S|M|L lösning för att anpassa efter hotell och marknad. % av koncepten ska vara standardiserade och % för lokal tillpassning på samtliga nivåer.
• Projektleda förändringsarbetet kring koncept för Fnb för samtliga hotellkedjor. Kontaktpunkt mot externa såväl som interna parter.
• Att vid nyöppningar av hotell säkerställa att hotellkedjans standards på F&B- sidan är på plats, aktivt deltaga i planeringsmöten samt vara sakkunnig för NPM där dessa skall vara kvalitativa, varumärkesbyggandet, effektiva med goda marginaler samt hållbara.
• Kvalitetssäkra Wecare sa att Clarion efterlevs enligt Brand manual.
• Vara ajour på trender inom vår bransch
• Ansvara för att F&B samlingar sker med alla F&B’s på hotellen
• Bibehåller och utveckalr goda realtioner till leverantörer och affärspartners
• Ta dig an alla andra uppgifter som NCH’s F&B Director tilldelar.

Organitorisk Placering:
Direkt underställd, och rapporterar till NCH’s F&B Director. Du är en del av NCH’s F&B LG. Regelbundna resor till HK i Oslo och Stockholm samt hotellen förekommer i tjänsten. Arbetsplatsen är vid något anvisat NCH huvudkontor i Kista eller Oslo.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta fredrik.blomberg@choice.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på Besöksliv. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02