Hovmästare
till Rondo samt till Stjärnornas Krog och The Green Room
Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.
Innanför Lisebergsparkens grindar finns högklassiga restauranger och krogar, var och en med sin speciella inriktning. På Stjärnornas krog består utbudet av framför allt grillrätter och hamburgare, dessutom olika desserter, matiga sallader och charkuterier. Såväl restaurangens interiör som menyutformning har en tydlig koppling till parkens alla show- och musikuppträdanden. Rondo, vår egen showkrog, erbjuder våra gäster en högklassig upplevelse från scenen kombinerat med en härlig showmeny. På The Green Room bjuds på härliga vegetariska rätter.
Hovmästarens arbetsuppgifter
Som hovmästare är du delaktig i att leda restaurangens medarbetare i den operativa verksamheten i matsalsdelen. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och är delaktig i säkerställandet av kvalitets- och servicenivån och värdeordens efterlevande. Du stödjer restaurangchefen i arbetet med att leda medarbetarna till en hög prestations- och servicenivå. Du finns på plats för gästrelaterade frågor och som stöd och avlastning vid arbetstoppar eller incidenter.
Du är delaktig i restaurangens rekryteringsprocess, är aktivt med i introduktioner och arbetsplatsutbildningar och är restaurangchefens stöd vid utförandet av administrativa uppgifter. Du bidrar även till att verksamhetens ekonomi, löpande driftskostnader, lagerhållning och inventering sköts efter gällande regler och rutiner. Du har en viktig roll i restaurangens utvecklingsarbete och ska i samråd med restaurangchefen verka för ett ständigt förbättringsarbete.
Kvalifikationer
Till dessa tjänster behöver du ha flerårig erfarenhet som hovmästare, har du även relevant utbildning inom restaurang är det meriterande. Du behöver ha goda mat- och dryckeskunskaper, samt övergripande kunskap inom alkohol- och livsmedelshantering. Du leder och motiverar dina kollegor till bästa möjliga arbetsinsats, och bidrar med stort hjärta och omtanke till att såväl arbetsprestation som serviceleverans flyter smidigt.
Du är ansvarsmedveten och har ett korrekt och trevligt bemötande, och värdesätter flexibilitet och kreativa lösningar. Du gillar utmaningar och har mod och klokskap i ditt beslutsfattande. Självklart har du fokus på att bidra till en välsmakande måltid för hungriga gäster!
Villkor
Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100% som påbörjas enligt överenskommelse. Arbetstidens förläggning är i hög grad knuten till restaurangernas och Lisebergsparkens öppettider, vilket innebär arbete så väl dag- och kvällstid samt helger. Du kommer ha din huvudplacering på Rondo eller på Stjärnornas Krog och The Green Room, dock kan din arbetstid även förläggas till andra restauranger inom affärsområde restaurang.
Vill du veta mer om tjänsterna, är du varmt välkommen att kontakta restaurangchef Jesper Salhi på telefon 0707-56 79 16 vad gäller tjänsten med huvudplacering Rondo, och restaurangchef Linnea Blom på telefon 073-957 26 26 vad gäller tjänsten med huvudplacering Stjärnornas Krog och The Green Room.
Då vi rekryterar löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 april. Varmt välkommen med din ansökan!