Annons

Kökschef

Bohusgården Hotell & Konferens

Bohusgården har idag 30 konferenslokaler, 350 rum med 700 bäddar, spa samt 3 olika matsalar. Hotellet har drygt 50 000 gäster/år. Huvudrestaurangen där den dagliga verksamheten bedrivs innefattar 4 mindre matsalar med plats för ca 400 gäster.
Restaurangens verksamhet är endast för våra hotellgäster och gör personal/inköp lättare att planera. De andra 2 matsalarna med 150 resp. 400 platser används främst för stora grupper/event.

Hotellet har en inriktning mot konferens/affärs och privatgäster. Här serveras en stor frukostbuffé med stort utbud varje morgon. För våra privat/affärsgäster serveras vardagkvällar en buffé fokuserat på husmanskost och Fredag/lördag serverar vi vår bistro-buffé. För våra konferensgäster har vi ett högklassiskt kök där speciellt vår lunchbuffé varit mycket omtalad, i dagsläget ersatt av serverad meny. Konferensmiddagarna består oftast av två- eller trerätters serverad middag och ibland temakvällar med ex. skaldjurslåda.

Som vår nya kökschef är du en kreativ och driven ledare med stort intresse till maten och framförallt ett gott ledarskap med fokus på att få ett grymt samarbete i kök/servering/disk. Du är en positiv, glad och problemlösande person med stort tålamod.

Du har det övergripande ansvaret över allt som rör maten. Vi har ett aktivt miljöarbete och använder oss så långt det är möjligt av svanen/kravmärka råvaror samt att vi arbetar aktivt för att minska vårt matsvinn.

Du har god kunskap om specialkost/allergener och kan skapa vällagade alternativ för dessa.
Du har en god förmåga att organisera och planera samt jobbar aktivt i det dagliga arbetet.
För dig är det lika självklart att möta gästerna i matsalen som att hjälpa till med städningen efter stängning. Noggrannhet, kommunikativ förmåga och goda ledaregenskaper är viktigt för oss. Vidare brinner du för yrket och vill ha en långsiktig tjänst och arbetsplats med ambitioner att lyfta verksamheten ytterligare.

Uppgifter vår kökschef ansvarar för:

• Daglig ledning av arbetet samt allt förekommande arbete i köket.
• Personalansvar vilket innebär effektivast möjliga schemaläggning, följa gällande avtal, utbildning & vidareutveckling av personal.
• Vara spindel i nätet i samverkan med ledning och medarbetare i att alltid sätta gästens helhetsupplevelse i fokus.
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner, hygienrutiner, egenkontroll av livsmedelshantering och liknande rutiner som gäller.
• Att koordinera och informera avdelningens personal om tider, prioritet och menyer för olika aktiviteter och evenemang. Förmåga att ha många bollar i luften med logistik och planering kring flera arrangemang/matsalar samtidigt.
• Dagliga inköp och uppackning av råvaror
• Se till att köket alltid underhålls, är rent och att nödvändigt underhåll och reparationer blir gjorda.
• Inventering och ansvar för att rutiner efterlevs

Start: Enligt överenskommelse, tjänsten tillsätts omgående
Omfattning: 100% tillsvidare, lön enligt överenskommelse
Arbetstider: Varierande arbetstider dag/kväll/helg
Krav: Minst fem års erfarenhet, svenska i tal och skrift.
Referenser: lämnas efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev med bild till cv@bohusgarden.se

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02