Annons

Näringspolitisk expert på hållbarhetsområdet

Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 547 medlemsföretag med över 8 264 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spaanläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva frågor som är viktiga för besöksnäringen.

Vill du vara med i det viktiga arbetet med att lyfta fram besöksnäringen i världens mest hållbara turistdestination? Trivs du med att verka i skärningspunkten mellan näringsliv och politik?

Besöksnäringen står inför stora utmaningar men också stora möjligheter. Genom att skapa större kunskap om besöksnäringens utmaningar och villkor utifrån hållbarhetsfrågan hos beslutsfattare kan vi göra långsiktig skillnad. Genom att förbättra besöksnäringens möjligheter att utvecklas och växa utifrån ekonomisk-, ekologisk- och social hållbarhet bidrar du till att göra skillnad för över 5 500 av våra medlemmar.

Vi söker nu en medarbetare med erfarenhet av operativt och strategiskt hållbarhetsarbete. Du behöver också ha erfarenhet och kunskap om politiska processer och påverkansarbete. Den Näringspolitiska avdelningen växer och om det här låter det här som en intressant utmaning så skall du söka den här tjänsten!

Rollen

I den här rollen arbetar du proaktivt och leder vårt näringspolitiska påverkansarbete inom hållbarhetsområdet i syfte att bevaka, utveckla och säkerställa optimala förutsättningar för våra medlemsföretag. Du utgör ett av ansiktena utåt i näringspolitiska frågor rörande området hållbarhet och företräder Visita och våra medlemsföretag i olika externa sammanhang när det kommer till hållbarhetsfrågan. Det kan även handla om mediala sammanhang i förhållande till företrädare för Regering och Riksdag, olika myndigheter eller andra delar av den offentliga förvaltningen, fackliga motparter etc. Men det kan också handla om att representera Visita i olika seminarier, paneldebatter och liknande. Det är en nätverkande roll och du har regelbunden kontakt med såväl medlemsföretag, politiker som andra nyckelpersoner. För att lyckas i rollen bör du vara en skrivande och leveranssäker person som i snabbt tempo är van vid att ta fram och producera egna högkvalitativa underlag och rapporter.

Utbildning och bakgrund

 • Akademisk utbildning inom statsvetenskap eller ekonomi eller på annat sätt förvärvad kompetens inom området.
 • Vi söker dig som är särskilt intresserad av och har stor kunskap om hållbarhetsfrågor
 • Du har ett starkt intresse av att utveckla och driva näringspolitik
 • Vi ser gärna erfarenhet av arbete från kommunikationsområdet och förmågan att bygga goda relationer och bibehålla och utveckla befintliga nätverk då arbetet till stor del är utåtriktat i första hand mot målgrupper som företagare, politiker, tjänstemän och media.
 • Goda kunskaper i Officepaketet och vana av att ta fram presentationer och att använda sociala medier för budskapspaketering
 • Analytisk förmåga, självständighet och egen drivkraft för arbete i olika samarbetsformer som projekt och nätverk är självklara egenskaper
 • Dokumenterad erfarenhet av strategiskt och operativt hållbarhetsarbete
 • Dokumenterad erfarenhet av minst 5 års politiskt påverkansarbete med en utvecklad analytisk förmåga och god kunskap om politiska processer
 • Ha en mycket vass penna och förmåga att på egen hand kunna utveckla rapporter och förslag till strategier som säkerställer goda förutsättningarna för besöksnäringen
 • Utbildning och eget nätverk inom hållbarhetsområdet ser vi som meriterande
 • Behärskar engelska i tal och skrift

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en framtidsorienterad och expanderande bransch-och arbetsgivarorganisation som representerar Sveriges nya basnäring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Visita kännetecknas av en mycket öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö där vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. En organisation att trivas och utvecklas i!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 augusti.

Kontaktpersoner

Anna Wallén

Näringspolitisk Chef

08-762 74 13

anna.wallén@visita.se

Magdalena Lindeblad

HR-specialist

magdalena.lindeblad@visita.se

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02