Annons
Annons

Receptionschef

Vi Invest Enheter

Vi hoppas och tror att du som söker vill vara med och bygga upp något riktigt fint och bidra till vårt team av underbara människor. Du vill vara med och skapa en plats människor gärna vill komma tillbaka till om och om igen, där alla välkomnas och kan känna sig bekväma.

Du kommer att se till att alla som jobbar i receptionen blir våra ambassadörer och ansvariga för gästernas upplevelse. Som person brinner du för service och möte med människor. Vi sätter lika stort värde på såväl intern service som gästservice. För oss är det viktigt att du känner stort ansvar för din reception, är professionell i mötet med gäster och kollegor samt är lojal och ordningsam.

Du är driven och snabb. Du vill sälja vårt hotell genom ett engagerande sätt, och lämna intryck så att gästerna lämnar oss en riktig trevlig upplevelse rikare.  Att sälja vårt hotell och dess produkter varje dag är en utmaning du går igång på, brinner för och vill utvecklas inom. Du trivs i en arbetsmiljö som har en hög flexibilitet och där det är naturligt att hjälpa till på andra avdelningar när det krävs.

Då vi ser våra hotell som en enda avdelning är det viktigt att personen ifråga ser hela hotellet som sin arbetsplats och inte enbart receptionen. Detta arbetssätt/mindset skall även prägla de som jobbar i receptionen så att de vågar vara engagerade nog att se en helhet.

Vi tror att du antingen har jobbat som receptionschef eller shiftleader tidigare och vill ta ytterligare ett kliv.

Arbetsuppgifter
– I samråd med Hotellchefen, schemaläggning för reception och frukost. Detta innebär att du har koll på de passen som behöver bemannas och i god tid ser till att det finns personal. Det gäller även att se till att alla jobbar de antal timmar de ska enligt anställningsavtalen. Schemat skall alltid läggas ut minsttvå veckor innan det börjar gälla.
– Akuta schemaändringar
– Beställningar av kontors- och städmaterial, frimärken och förbrukningsmaterial
– Att bearbeta/stämma av/kontrollera provisionser och provisionsfakturor
– Rapportering av statistik
– Gruppbokningar via mail, telefon och Hotelplanner och administration kring dessa med bekräftelser, proforma invoices mm.
– I samråd med Hotellchefen: struktur och organisation i receptionen för att skapa tydlighet och en effektiv arbetsplats.
– I samråd med Hotellchefen: utarbeta nya rutiner och lathundar för ett smidigt flöde av information i receptionen och för att göra information lättillgänglig.
– I samråd med Hotellchefen: den dagliga yieldingen i Best Westerns Memberweb, s.k ratelevels samt Channel Manager Siteminder och/eller individuella kanaler, även de kanaler som inte är kopplade till Channel Manager.
– Upplärning av nya anställda och komplettering av befintliga receptionisters kunskapsnivå.
– Regebundna rumskontroller för att lära känna huset och för att kunna stå för att produkten är ren, fräsch och håller en hög nivå.
– Alltid sträva efter att höja nivån på gästvänlighet och bemötande.
– Svara på gästrecensioner
– Ha koll på fakturering som sker på hotellen och kundreskontra

Närvaron är A och O för att skapa trygghet och bibehålla en hög nivå av kunskap. I samråd med hotellchefen kommer ni överens om planeringen så att en ansvarig är på plats när det behövs. Det kommer att förekomma kvälls och helgtjänstgöring även om tjänsten är dagtid. Viktigt att personen ifråga ser själv när behovet av att finnas på plats är störst och det gäller även att själv hoppa in när det är akut såsom vid sjukdom eller ledighet. Tanken är att man ska ’Yielda’ även när det gäller personaltimmar, dvs. att optimera vid hög eller låg beläggning. Har du erfarenhet av HotSoft och/eller Best Western är det ett stort plus.

Vi Invest AB är en snabbväxande koncern inom hotell och fastighetsbranschen. Vår ambition är att förändra,  förädla och se möjligheter som andra inte ser.
Vi Invest AB ägs och drivs av Martin Hossieni och Jounan Abboud och grundades 1988. 

 Vi Invest AB består av
Best Western Hotel Bentleys ****
Best Western Hotel Karlaplan****
Hotel Gamla Stan (Under renovering  – klart sommaren 2018) ****
Vanadis Hotel & Bad **
Restaurang Rökeriet på Fjäderholmarna

www.viinvest.com

Ange i ansökan att du sett annonsen på Besöksliv. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook.

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02