Annons

3 x sommar i fjällen

zoom Sälenfjällen på sommaren Pressbild
Sälenfjällen på sommaren Pressbild
NYHETER. Sommarsäsong i fjällen- så lockar vinterdestinationerna nya semestergäster.
Annons

Det ökade friluftsintresset som odlades under pandemin blomstrar alltjämt och inför semestersäsongen finns ett ovanligt stort utbud av sommaraktiviteter på fjäll och vinterdestinationerna. Vi listar tre satsningar.

1 Sommar i Sälen

Sälenfjällen har lanserat ”Sälenfjällen sommar & höst” , en sajt som sammanställer vad som finns tillgängligt även under barmarksäsong. Användarna kan söka i kategorierna äta, göra, shoppa och evenemang. Enligt Anders Bjernulf, VD Destination Sälenfjällen går utvecklingen allt mer mot året-runt-verksamheter.

– Det är en fantastisk destination vi har! Utbudet är enormt och det finns verkligen något för alla i Sälenfjällen under den här perioden, säger han.

2 Skistar i Hammarbybacken

Snart startar sommaraktiviteter i en av Stockholms mest välbesökta skidbackar. Hammarbybacken kommer erbjuda bland annat SkiStar Klätterpark, Mountain Coaster- 800 meter rodel nerför berget på räls och Mountain Tube- en attraktion där man ska ta sig ner för en bana på en ring samt sommarskidåkning.

– Vi vill inspirera alla besökare till spännande äventyr och aktiviteter med unika Hammarbybacken i fokus. Här får vi fler människor i rörelse i linje med vårt hållbarhetsarbete och erbjuder samtidigt kittlande attraktioner med enkel access för minnesvärda upplevelser mitt i Stockholm, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

3 Utefest i Höga Kusten

FriluftsByn har arrangerat festivalen UTEFEST tillsammans med Utemagasinet och Outnorth sedan 2015 och i september är det dags igen. Evenemanget innehåller en mängd aktiviteter från klättring till löpning och yoga, pågår fredag till söndag och erbjuder expertkunskap inom utematlagning, överlevnad, äventyrsfoto och mer.

– UTEFEST är en festival där du väljer din egen kombination av äventyr och skönt häng, säger Jerry Engström, FriluftsByn.