Annons

Affärsidén – bli inlåst i en Alcatraz-cell

zoom Alcatraz– originalet ligger på en ö utan San Fransisco. Det kalla omgärdande vattnet med starka strömmar gjorde det extra rymningssäkert.
Alcatraz– originalet ligger på en ö utan San Fransisco. Det kalla omgärdande vattnet med starka strömmar gjorde det extra rymningssäkert.
NYHETER. Inlåst i Luleås svar på Alcatraz. Nu kan det bli verklighet när hotellentreprenören Stefan Karlsson ger sig in i upplevelseindustrin. Med en investering om 150 miljoner i ryggen väntas ett upplevelsecentrum locka publik redan nästa sommar. 
Annons

Just nu ritas och projekteras ett tio tusen kvadratmeter stort upplevelsecentrum i Luleå. Projektet kallas Alcatraz som den kaliforniska fängelseön – känd för att vara extra rymningssäkert. Anläggningen i Luleå lånar dess namn och utrustas med fängelseceller.

­

– Vi kommer att ha 35 celler där besökarna ska lösa olika utmaningar. Det går att tävla både mot sig själv och andra, säger hotellentreprenören Stefan Karlsson.

Han vill vara redo för öppning redan första juni 2017.

Från spa till radiobilar

– Planen är att börja bygga efter sommaren. Det är en helt ny idé som vi tagit fram, en upplevelseanläggning fylld med aktiviteter: spa, restauranger, gokart, lasergame, paintball och radiobilar. Allt under samma tak mitt i Luleå. Det kommer att locka gäster till hela länet, med besökare även från Norge och Finland, säger Stefan Karlsson, som driver projektet.

Investeringen kommer att landa på 150 miljoner kronor och finansiärer är fastighetsägaren Galären, Stefan Karlsson och Mathias Eriksson.

– Jag och Mathias äger och driver Savoy Hotel i Luleå och vi ville hitta något nytt. Vi känner att det här är framtiden, i dag vill gästerna kombinera sina hotellvistelser med gemensamma aktiviteter. Och för att få dem att vilja resa hit måste vi aktivera staden. Man vänder ju upp och ner på Göteborg när det kommer artister, vi kan göra det samma i Norrbotten.

Ska skapa hotellnätter

Den nya anläggningen väntas stärka både Luleås och länets attraktionskraft.

– Det kommer att bli ett bra tillskott till besöksnäringen, jag har sett det på andra orter som gjort varianter av det här. Det skapar mycket hotellnätter och restaurangbokningar. Gästerna kommer att bo på befintliga hotell i Luleå och vi kommer att ta in lokala krögare som ska driva anläggningens foodcourts.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren