Annons

Aira är Årets Affärskrog

zoom Tommy Myllymäki (Aira) och Ulrika Karlsson som driver Krakas Krog.   Foto: Pressbild
Tommy Myllymäki (Aira) och Ulrika Karlsson som driver Krakas Krog. Foto: Pressbild
NYHETER. Svenska Brasseriers restaurang Aira vinner utmärkelsen Årets Affärskrog, som delas ut av Dagens Industri och DI Weekend. Krakas Krog på Gotland får ta emot pris för Årets Resmål.
Annons

Det blir Tommy Myllymäkis och Svenska Brasseriers restaurang Aira på Djurgården i Stockholm som utses till Årets Affärskrog av Dagens Industris DI Weekend.

– Det känns jätteroligt att få ta emot detta pris, speciellt under ett år som detta! Aira öppnade mitt under en pandemi och då känns det så klart extra roligt att få denna utmärkelse redan under vårt första år, säger Tommy Myllymäki.

Grattis till utmärkelsen Årets Affärskrog, hur känns det?

– Det känns jättebra, framför allt för oss som team. Det ger energi för framtiden.

Vad betyder utmärkelsen, särskilt som nyöppnad krog och särskilt i dessa tider?

– Det betyder naturligtvis mycket att vi blir uppmärksammade på det här sättet, och att vi vänder oss till såväl affärsgäster som privatpersoner.

Affärsgästerna har uteblivit på sina håll pga corona, hur har det sett ut hos er på Aira?

– Vi startade den 20 mars, mitt i pandemin, så den har varit vardag för oss. Visst märkte vi en minskning av affärsgäster i början, men de har börjat komma tillbaka.

Vad är en bra affärskrog för dig?

– God service och god mat naturligtvis, och en jämn, hög kvalitet. Men tiden är också en faktor. Det är inte alltid en affärslunch får ta flera timmar, därför erbjuder vi både en fast meny och en a la carte-meny.

För fjärde året i rad delar man även ut priset Årets Resmål, som i år går till Gotlands-krogen Krakas Krog. Årets Resmål är tänkt att lyfta fram destinationer utanför storstäderna.

Krakas Krog är en idyllisk restaurang fyra mil utanför Visby, som drivs och ägs av krögaren och sommelieren Ulrika Karlsson.

– År 2020 är vi oändligt glada över att Krakas tilldelas detta fantastiska pris. Ett pris vi med stolthet tar emot då vi under mer än ett decennium har strävat efter att skapa en gastronomisk mötesplats i Kräklingbo på östra Gotland, säger Ulrika Karlsson i en kommentar.