Annons

Max åtta personer vid allmänna sammankomster

zoom Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
NYHETER. Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar får inte fler än åtta personer delta. Det meddelade statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens på måndagen.
Annons

Regeringen föreslår, vid en specialinsatt presskonferens på måndagen, att gränsen ska sänkas för allmänna sammankomster från dagens 50 personer till max åtta. Den nya restriktionen ska gälla från den 24 november, men kan komma att förlängas.

– Det här är en mycket ingripande åtgärd som saknar motstycke i modern tid, sa statsminister Stefan Löfven på presskonferensen.

Den nya begränsningen innebär att man från och med den 24 november även tar bort undantaget som har tillåtit uppträdanden och konserter på restauranger. Sedan tidigare gäller begränsningen åtta personer vid samma bord på restauranger.

På TT:s fråga vad de nya restriktionerna innebär för julfirandet svarar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson att man tittar på de frågorna just nu.

– Vi avser att återkomma i god tid innan jul och ge en ganska fyllig bild över hur vi ser på det, och på vilka restriktioner som ska gälla, sa Johan Carlson.

 

Som allmän sammankomst räknas bland annat teaterföreställningar, bioföreställningar och konserter.

Som offentlig tillställning räknas bland annat idrottsevenemang, danstillställningar, marknader och mässor.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...